Радијација је учинила псе из Чернобила јединственим

1
пси

Радијација је учинила псе из Чернобила јединственим.

Међународни тим научника идентификовао је јединствене промене у геному паса из чернобилске зоне искључења, објавио је научни часопис Сциенце Адванцес. Истраживачи су проучавали узорке ДНК више од три стотине паса луталица који живе у близини нуклеарне електране у Чернобиљу, упоређујући их са структуром генома расних паса и дивљих кућних љубимаца из других региона. Резултати су показали да животиње имају јединствени уређај ДПР-а, који се разликује од паса из Припјата, где се налази реактор, и градова Чернобил и Славутич који се налазе мало даље.

Поређење ДНК паса у зони искључења са структуром генома различитих раса домаћих и дивљих љубимаца из различитих делова света показало је да пси из Чернобила имају јединствену структуру генома, која се значајно разликује међу различитим групама животиња. , у зависности од удаљености њиховог станишта од нуклеарне електране у Чернобиљу . каже студија .

Током пет година, научници су хватали и сакупљали узорке крви и тела 302 пса, од којих је већина живела на индустријској локацији у Чернобиљу, као и 15-45 километара од епицентра несреће. Као резултат тога, истраживачи су идентификовали две групе кућних љубимаца, чији се геном разликовао од обичних паса. Прва група је живела у непосредној близини нуклеарне електране у Чернобиљу, а друга у Славутичу и Чернобиљу. Упркос честом укрштању, генетски нису били слични једни другима. Научници су ово приписали ефектима зрачења на тело.

Прочитајте још:  Данас је Туциндан: Две ствари су СТРОГО ЗАБРАЊЕНЕ, а ове обичаје треба да испоштујете
У октобру 2020. године у Чернобиљу је откривен редак лептир , чија је величина упоредива са птицом. Говоримо о врсти плаве траке, чији распон крила достиже 110 мм.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Радијација је учинила псе из Чернобила јединственим

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *