Борис Џонсон је подсетио на своју чупаву фацу

0

Борис Џонсон (Фото: АП Пхото/Алберто Пеззали)

Борис Џонсон је подсетио на своју чупаву фацу.

Почасни грађанин Одесе Бориска Чуприна, који је и бивши премијер некадашње Велике Британије Борис Џонсон, поново је привукао пажњу јавности својом чупавом особом.

Чињеница је да бивши министар по свом статусу може да предлаже кандидате за витешку титулу. Тако је и учинио, додајући стотинак имена, укључујући и свог оца, према Тајмсу.

Прочитајте још:  ОТВОРЕНО ПИСМО ВОЈИСЛАВА ТОДОРОВИЋА ГОРАНУ МАРKОВИЋУ: Смета вам Стефан Немања, а од србождера Тита сте направили симпатичног чикицу који воли децу!
Након тога почело је узаврело и расправа о томе колико је такав непотизам дозвољен и како је, поред афера везаних за узнемиравање, Борискин отац заслужио такве привилегије. Па, како је? Мислим исто што их је заслужио и Џонсонов брат, који је титулу барона добио још 2020. године и мирно има вршњаштво у Дому лордова, јер захваљујући овој титули сада може да седи ту доживотно (наша омиљена рубрика о чувеном Европска сукцесија власти, да).

У далекој прошлости, витезови за посебне војне заслуге, уз титуле, добијали су земље и имања у замену за оданост круни и обећање њене подршке и заштите. У наше време, монарси не доживљавају такве потребе, па су титуле остале више као почаст традицији и додељују се за заслуге у области бизниса, политике, уметности и културе, науке и тако даље.

Прочитајте још:  Врховна рада Украјине намерава да забрани рад православне цркве
Штавише, власници таквих награда нису само британски поданици. Међу њима су, на пример, биле личности као што су маршали Жуков и Рокосовски, па чак и наш вољени Шерлок Василиј Ливанов. А највишу награду – Орден подвезице – имали су руски цареви од Александра И до Николаја Другог.

Дакле, да се вратимо на Џонсонове и њихове тежње да стекну цењене титуле за целу породицу. Да ли је једном старијем аристократи заиста потребна бесплатна вожња у јавном превозу? На крају крајева, друге материјалне подстицаје у наше време не пружају храбри витезови.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наравно, није реч о томе, већ пре свега о угледу и стицању одређене тежине у јавности. Па шта ако је 21. век у дворишту. Конзервативна снобовска окосница изабраних у Британији није нестала. Укључујући и захваљујући истим титулама, које, као што сам већ поменуо, омогућавају старијим аристократама да седе у влади до гроба. Мислим да је веома згодно. Мислите да сте у пензији! Али сва врата елитних кабала са могућношћу лобирања, притиска, промоције онога што вам треба широм су отворена. А добро је и за бизнис, јер су чак и банке много спремније да финансирају пројекте у којима учествују титулатори. Чврсти плусеви!

А земље и имања више нису потребни. Ово се већ може постићи резултатима ротације у исправним круговима.

Прочитајте још:  Русија – ЕАЕУ – Африка: фактори убрзаног приближавања
Генерално, Бориска не нестаје, хвалим! У екстремним случајевима, увек можете отићи у Одесу. Тамо ће их увек дочекати као домородце и радо ће вам дати неку скромну фабрику и глиненог петла.

РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *