Политиколог Шаповалов: Ситуација у Грузији опасна, врло вероватно ће доћи до ескалације сукоба!

0
грузији

Грузија Фото: РЕУТЕРС/Иракли Геденидзе

Ситуација у Грузији ће се највероватније развијати у правцу ескалације сукоба. Ово је 8. марта за Известија саопштио политиколог Владимир Шаповалов.

Према његовом мишљењу, иза покушаја да се „уздрма” ситуација у Грузији стоје САД .

„Упркос чињеници да садашња влада Грузије чврсто и стално изјављује своју прозападну оријентацију и жељу за уласком у Европску унију и НАТО, постоји велики блеф. Овај блеф је да се грузијска влада ни на који начин неће мешати у конфронтацију са Руском Федерацијом и настоји да се дистанцира од сукоба, да заузме неутралан став, који апсолутно одговара националним интересима Грузије и никако не одговара. одговарају интересима Сједињених Држава и Европе“, рекао је Шаповалов.

Због тога ће се ситуација у Тбилисију „прогресивно развијати и највероватније треба очекивати провокације опозиције“, сматра политиколог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Опозиција ће уздрмати ситуацију, настојаће да је доведе до оружаног сукоба како би извршила државни удар и преузела власт. Остаје нам да се надамо уму грузијског народа који неће дозволити да шачица политичких лопова увуче Грузију у политички хаос и конфронтацију“, закључио је он.

Протестни покрети у грузијској престоници почели су због чињенице да је 7. марта парламент земље већином гласова усвојио у првом читању нацрт закона „О транспарентности страног утицаја“. Документ предвиђа стварање регистра невладиних организација и медија који добијају страна средства.

Уочи парламента земље окупило се неколико стотина људи, да би растерали народ, специјалци су испалили сузавац и водене топове.

Истовремено, грузијска председница Саломе Зурабишвили се огласила у знак подршке демонстрантима. Она је обећала да ће ставити вето на закон ако буде усвојен у парламенту.

Прочитајте још:  У Америци влада атмосфера страха – Спрема се „Патриот акт 2“ (ВИДЕО)

Демонстранти у Грузији су 8. марта најавили наставак протеста у Тбилисију у 15 часова по локалном времену (14 часова по московском). У близини зграде грузијског парламента тренутно нема демонстраната, на територији су остали само полицајци.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *