Нова стратегија Приштине против тероризма: Главни циљ север КиМ

0

(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Нова стратегија Приштине против тероризма: Главни циљ север КиМ.

Прочитајте још:  УЗБУНА – Шваб и Брнабић отварају за Центар за четврту инд. револуцију у Београду!
Влада привремених приштинских институција идентификовала је, у нацрту нове стратегије за спречавање и борбу против тероризма у наредних пет година, групе, организације и покрете који наводно промовишу сепаратизам, а који су углавном усмерени, како се наводи, на север Космета са српском већином.
Према том документу, те организације повремено, како се наводи, користе насиље за постизање политичких циљева и изазивање међунационалних инцидената, објавила је Коха.
У документу, који је сачинило министарство унутрашњих послова привремених приштинских институција, истиче се да наведене групе, покрети и организације имају за циљ дестабилизацију безбедносне ситуације и демократског поретка.
У документу се истиче да, упркос напретку који је постигнут у међуетничким односима Срба и Албанаца на тзв. Косову, и даље постоје тензије и да су групе, организације и покрети који наводно промовишу сепаратизам углавном усмерени на север, али са, како се наводи, тенденцијом ширења и на друге регионе.
Представници цивилног друштва, који су учествовали у расправама о овој стратегији, оценили су да је у порасту десничарски екстремизам.
Прочитајте још:  Шпанија: Стоп за шиптарске сепаратисте
Иако се у стратегији не помињу имена, представници привремених приштинских институција су у неким случајевима идентификовали организације за које се сумња, како је пренела Коха, да су се инфилтрирале на север са већинским српским становништвом током периода када су биле постављене барикаде.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=605p6mhTdPg&t=8s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *