АГОНИЈА 12, дуели и деобе: Џентлмен без руже!

0
ђукановић

Мило Ђукановић (Фото: Принтскрин)

АГОНИЈА 12, дуели и деобе: Џентлмен без руже!

Прочитајте још:  И Хрватска добија своје "Косово"! Милановић: Кад Далмација постане регија, чувајмо се
Мило прихватио дуел! Џентлмен над џентлменима, са или без руже, господар над господарима, краљ над краљевима, прихвата да уђе у дуел и да раскринка све лажи о себи! Још једном ће да каже да је његово вријеме златна ера Црне Горе, да се у његово доба живјело као у рају, да смо били на небу и пресити од уживања у земаљским чаролијама, да смо имали свега и више него што нам је требало, да су нам роде по балконима остављали коверте да нам се нађе за кафу и по коју јутарњу чашицу, да су нам из предсједничког кабинета свакога дана стизале поруке мира, заједништва, помирења и најаве још бољег свијета од оног врлог који смо живјели и да само треба ОН да остане тамо гдје је и ето нам гаранције да ће нам и даље бити као нигдје у свијету!

Хоће ли у дуелу да нам каже да су прије двије и по године одједном у Црну Гору нагрнули страни плаћеници, безуби башибозук и вељечетничка хорда, насилници и сурови бесмртници зла и мржње и погасили црногорска ДПС и ЊЕГОВА свјетла и увели нас у доба средњега вијека, помрчине и свеопштег назадовања? Хоће ли још једном да нам у лице саспе само ЊЕГОВУ истину да је вријеме у Црној Гори стало 30. августа 2020. године и не само да је стало него је казаљка почела да се креће улијево и да нас сваким даном удаљава од ДПС берићета и рајског Миловог живота? Хоће ли још једном да нас све окупи испред екрана и онако у повјерењу, у четири ока, да нико не види, поручи да половина аудоторијума припада издајничком домаћем клану, да је плаћена динарима и рубљама и на силу натјерана да ради све против ЊЕГА, односно Црне Горе које без ЊЕГА и нема? Хоће ли да нам још једном набије на нос што смо гласали прптив њега и за то добили економску и свеопшту кризу, распад система и одбрамбене државне моћи? Хоћемо ли још једном да прођемо кроз албум ДПС катаклизме и хоћемо ли још једном да чујемо да не треба да вјерујемо сопственим очима и ушима, него да вјерујемо ЊЕМУ, јер ОН боље од нас зна шта је било и кад није било и боље од нас зна да никада није било онако како нам је било?

Прочитајте још:  Спајић поносан што ће Мајда гласати за улазак "Косова"* у Савет Европе
Посљедњи дуел очи у очи Мило је имао још прије неколико деценија са Момиром Булатовићем. Не сјећам се више шта су тада причали и један и други, али је интересантно да након сучељавања са Момиром, Мило данас пристаје на још један сусрет очи у очи! ОН то ради сваких четврт вијека, ваљда му треба толико времена да се припреми, да утврди градиво, да прелиста читанке и остале уџбенике, да се посавјетује са савјетницима, да одгледа по још који пут партизанске бетселере попут Неретве и Сутјеске или Мирка и Славка, поклони се у ситним сатима испред статуе Броза на обали Мораче и након 25 година сажме своје искуство безграничне власти и народу након тога обзнани да је ОН један и ЈЕДИНИ који зна шта да ради, а да су сви остали сисали и даље сисају политичка весла! Четврт вијека треба Милу да се одмори од претходног дуела и пристане на нови! По том редоследу наредни треба да очекујемо тамо негдје око 2050. године и не сумњам да ће и тај бити као онај једини и овај надолазећи!

Таман када помислиш да је АГОНИЈА ступила у завршну фазу и да ће се коначно распасти као мјехур од сапунице добијемо нову политичку сапуницу,односно нову етапу АГОНИЈЕ! И свака је гора од претходне, као да се свака храни од посљедње и надима се у својој величини, буја као цвијеће у прољеће! Од мириса АГОНИЈЕ више ништа не мирише у Црној Гори и као да је природа стала и планине се некако снуждиле и смањиле у очекивању новог дуеала након оног старог од прије 25 година! Претходни дуел некако смо преживјели, а овај што нас чека боље и да не гледамо! Било би корисније да се запитамо гдје нам прође четврт вијека и има ли нам спаса у наредних 25 година уколико АГОНИЈА дође на своје и добије још један предсједнички мандат?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *