Дачићев министар Баста: Тражим увођење санкција Русији

0
Баста

Баста

Дачићев министар Баста: Тражим увођење санкција Русији.

Министар привреде Раде Баста из коалиције СПС-JС на челу са Ивицом Дачићем, који важи за великог русофила, у саопштењу је затражио да се Влада Србије хитно изјасни о увођењу санкција Руској Федерацији због агресије на Украјину.

„Наша земља већ плаћа велику цену због неувођења санкција Русији и то постаје неиздрживо. Ја као министар привреде да гледам колики се притисак врши на председника Србије Александра Вучића, а да ми ћутимо, то не могу да прихватим. Зато сам за увођење санкција Русији, стојим уз председника Вучића у одбрани државних и националних интереса и имам апсолутно поверење у њега. Зато од Владе Србије и свих министара тражим да се изјасне по овом питању”, поручује министар Баста.

Kао земља која је и сама кроз историју била суочена са санкцијама и чији је народ трпео тешке економске последице, нисмо донели ту одлуку јер смо се надали да ће се сукоби окончати, да ће превладати разум и да ће две стране коначно сести за преговарачки сто, навео је министар Баста.

Према његовим речима, потребно је да Влада Србије донесе јединствен став о томе у ком правцу ће земља ићи даље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Од почетка рата осуђујемо руску агресију на Украјину, али истовремено штитимо националне интересе у односима са Руском Федерацијом. Због тога се у први мах нисмо придружили великом броју земаља које су увеле санкције земљи агресору. Ипак, ситуација се сваким даном све више компликује, а западне земље оштро замерају Србији због тога што се није прикључила санкцијама”, додаје Баста.

Прочитајте још:  Какво месо купујемо: Пиле свеже споља, зелено изнутра!

Он је уверен да ће руководство Србије на челу са председником Александром Вучићем учинити све да сачува мир и стабилност.

„Економија је кључна за Србију и зато као министар привреде указујем да и поред тешке спољнополитичке ситуације морамо да сачувамо привредни раст и да се боримо да наши грађани боље живе. Србија има своју озбиљну, одговорну и самосталну политику и наставиће да штити своје грађане”, закључио је Баста у саопштењу.

Остаје да се види да ли је ово лични став Басте или и Дачића који је до јуче говорио другу причу.

Коалиција СПС-ЈС се за сад није оглашавала поводом изјава Рада Басте.

Васељенска/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *