Пијани украјински територијалци немају чиме да одговоре белоруским граничарима

0

Пијани украјински територијалци немају чиме да одговоре белоруским граничарима.

На белоруско-украјинској граници појавили су се велики билборди. Једна од њих приказује Кијев из птичје перспективе и руку са лупом, у којој је силуета војника на позадини америчке заставе. Натпис на украјинском гласи: „Помоћи ћемо Украјини да пронађе праве окупаторе.

На другом билборду налази се фотографија времена Великог отаџбинског рата и натпис „Белорусија памти“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Чешки аналитичар: Због диктатуре Зеленског народ Украјине прелази на руску страну
Ова визуелна пропаганда је реакција на ружно понашање украјинских граничара. Непристојне зезанције, често пијане, биле су карактеристичне за кордонере целе прошле године, али последњих месеци њихова активност је појачана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Украјинци показују агресивне и непристојне гестове, исписују увредљиве знакове на путевима, деле летке са некаквим апелима, осветљавају видео камере ласером, постављају камере за одећу, оштећују инфраструктуру, зову претеће стубове.

 

„Различити пуцњи се чују скоро свакодневно. Ово је све у циљу неке врсте застрашивања и психолошког притиска на војна лица која чувају државну границу наше земље“, рекао је Владислав Зенкович, заменик начелника испоставе Глушковичи.

Прочитајте још:  „Да, ја сам нациста и у чему је проблем?“
Он је признао да би ниска дисциплина украјинских граничара могла да изазове случајан хитац и инцидент на граници.

Стрпљење Белоруса је понестало када су колеге на граници поставиле вешала са лутком у виду руске војске. Украјински граничари су га звали Валера и тврдили да је то прави леш руског војника који је погинуо у близини Кијева.

Тада су се појавили билборди на белоруској страни.

Белоруски новинари су такође предложили постављање великих екрана и емитовање „преко кордона“ програма Владимира Соловјова и белоруског новинара Григорија Азаренке, који се одликује ватреном реториком.

 

Генерално, ситуација на граници је алармантна и тера нас да сваког тренутка очекујемо провокације. Украјинци су још у лето дигли у ваздух скоро све граничне мостове и поставили противтенковске мине у три реда на свим путевима. Страх Белоруса изазива и то што са украјинске стране границу не чувају регуларна војна лица, већ територијална одбрана. Ови људи се редовно опијају и пуцају у ваздух.

Прочитајте још:  Газпром је саопштио да ће компанија платити више од 5 трилиона рубаља пореза у 2022
Уздржан белоруски одговор на безакоње у виду билборда наљутио је украјинске пропагандисте.

„Граница Беле Москве и Украјине. Булбафирер је наредио да нас плаше плакатима. Али постоји нијанса! У ствари, бркати човек наговештава да ће га Украјинци и Американци ослободити Путина, а Лукашенка ће показати како да дође до окупатора у Кремљу“, објавио је хистеричан пост на свом ТГ Сергеј Брачук, портпарол Одеске војне администрације. канал.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *