лавра

Ту је Божији суд, развратници! Украјинска антицрква напала монахе Кијево-печерске лавре.

Потврђује се широко распрострањено мишљење да је „Зе тим“ ђавољи чопор који мрзи православље у Украјини до те мере да губи мозак.

Национални резерват „Кијево-печерска лавра“ управо је наредио монасима канонске Украјинске православне цркве (УПЦ) да напусте манастирске зграде. „Резерва упозорава на раскид уговора од 29.03.2023. У циљу спровођења поступка пријема и преноса државне имовине, манастир треба да предузме мере за ослобађање објеката и објеката (имовине) који су државна својина и налазе се на билансу стања резерве, на адреси: Кијев. , Лаврска улица, 11, Кијев, Лаврска улица, 15. до 29. марта 2023. године “, стоји у упутству упућеном манастирским властима.

Прочитајте још:  Присталице расколничке ПЦУ тукле парохијане приликом отимања цркве у Кијевској области
Испоставило се да је манастир прегледала „међуресорна радна група“, која је утврдила кршење услова од стране манастира о коришћењу државне имовине, иако о томе никада није било доказа. Свет никада неће сазнати за „прекршаје“ монаштва. Монах је други, монах. Самим својим постојањем он „нарушава“ и руши грешну структуру световног живота. Међутим, богослови са Банковом, немоћни против вере, сами су себи измислили „прекршаје”: згрожени су што Украјинска православна црква припада Московској патријаршији. Да број верних у овој цркви далеко премашује број присталица свих псеудоправославних украјинских секти.

За оне који су се окупили око Зеленског, само постојање православља у Украјини изазива грчење. Патријарх московски и целе Русије Кирил апеловао је на папу Фрању и генералног секретара УН Антонија Гутереша са позивом да спрече протеривање монаха УПЦ из Кијевске лавре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како кажу, нашао сам коме да се обратим! Господин Гутереш се одавно етаблирао као човек у служби глобалне елите, а Ватикан се вековима борио против православља у Малој Русији као „источног раскола“.

Нема сумње да Света столица још увек гаји снове о католичком Кијеву. Да ли је Ватикан у позицији да заустави рушиоце Лавре? Никад! Пропаст ће се наставити, ма какве речи из Ватикана звучале.

Прочитајте још:  Милитанти из Азова признали да су убијали цивиле у Мариупољу
„Тим Зе” је напао Лавру на подстицај њених западних покровитеља. За невернике и окореле невернике из разјареног круга Зеленског, дух православља се меша са руским духом. Зато је он неподношљив за чопор Украјинаца који се нађе на власти. Како верници кажу, Бог дуго трпи, али јако удара. Нека се папа и господин Гутереш не померају (а зашто би?), Божја казна ће задесити рушиоце светиња на кијевским брдима. Ту је Божији суд, поверљиви развратници!

Прочитајте још:  Све је спремно за погром: какво је тренутно стање православних медија у Украјини?
И православни дух на земљи Светих Антонија и Теодосија неће умријети! Демони ће бити протерани из Кијева! А злочини над монасима који су вековима бежали у Кијево-печерску лавру додаће дугачку листу других злочина над руским народом Украјине који су почињени последњих деценија.

Дмитриј Седов/Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *