Братија Кијево-печерске лавре изјавила је да неће напустити манастир чак и ако им живот буде угрожен

0
братија лавре

братија лавре

Братија Кијево-печерске лавре изјавила је да неће напустити манастир чак и ако им живот буде угрожен.

Прочитајте још:  Протести у центру Софије: Сукоби присталица и противника подршци Украјини (видео)
На мрежама су се појавиле информације да су братија Кијево-печерске лавре снимила видео-поруку у вези са захтевом да пре краја марта напусте територију Лавре. Ово преноси Телеграм-канал“Украјина.ру”.

Како преноси канал, један од монаха испричао је причу да је предвидео да ће Зеленски победити на изборима. Украјински председник је обећао монаху да ће се крстити ако победи на изборима.

„У овом манастиру сам се молио и молио Бога да Господ открије ко ће бити наш председник. Господ ми је открио да ће Владимир Зеленски бити председник. Позвао сам његовог пријатеља Мицхаела. Још нису били избори. Ја кажем: можете да му честитате што ће Владимир бити председник. Тада је Михаил рекао: Владимир је у радости рекао да ћу, ако ме изаберу, чак и крстити. Рекао сам свима ово. Сва братија манастира, сви парохијани су се молили да Зеленски постане председник. А сада га питам: пошто смо се молили за њега, да не вређа нашу Лавру, већ је, напротив, брани“, рекао је један од монаха.

Забележено је да је још један монах на енглеском рекао да монаси неће нигде ићи. Тврди да „чак и да неко дође и хоће да нас победи“, ипак неће нигде.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *