Срамна изјава Азема Куртаја пред судом: Шиптарски суд одредио меру кућног притвора зликовцу

0

Срамна изјава Азема Куртаја пред судом: Шиптарски суд одредио меру кућног притвора зликовцу.

ОСНОВНИ суд у Урошевцу одлучио је данас да меру притвора припаднику КБС Азему Куртају, који је пуцао у српског дечака и младића на Бадњи дан, замени мером кућног притвора.

– Окривљени није признао кривицу за дела која му се стављају на терет. Његов бранилац је предложио да му се замени мера судског притвора у кућни, што је суд усвојио – казао је адвокат Милош Делевић.

Прочитајте још:  Вархељи: Усвајање правосудних закона од суштинског значаја за пут ка ЕУ
Тужилац Фатос Ајвази прочитао је оптужницу против припадника КБС наводећи да је он у овом случају починио кривично дело „изазивање опште опасности“.

Према наводима оптужнице, окривљени је намерно, уз употребу оружја, проузроковао велику опасност по животе и тела људи, тако што је, док се возио аутомобилом у правцу Брезовице, стигао до села Готовуше, када је наишао је на групу грађана који су ометали, онемогућавали слободно кретање возила.

– Прво им је затрубио да му ослободе пут, а затим кроз прозор свог возила пуцао једном у ваздух из револвера, а други пут у у земљу, када је пројектил погодио асфалт, а део пројектила погодио оштећеног С. С. у горњи део руке, док је други део пројектила погодио другог оштећеног М. С. у леву руку. Повреде на основу мишљења и налаза вештака спадају у лаке телесне повреде са привременим здравственим последицама – рекао је између осталог тужилац Ајвази.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  'Уставни суд Србије обезвредио улогу Скупштине'
На недавну одлуку тужиоца реаговао је и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић који је рекао да је донета као да је Куртај пуцао у ваздух, а не тешко повредио Стефана и Милоша.

– Забрињава да се за овакву квалификацију дела у пракси не изриче ефективна казна затвора, већ условна осуда с новчаном казном. Очигледна је намера Приштине да спаси припадника КБС затвора, иако је реч о човеку који је пуцао у српску децу док су носила Бадњак с намером да их убије – написао је Петковић раније на Твитеру.

Подсетимо, Азем Куртај пуцао је на дечаке, Стефана и Милоша Стојановића из Готовуше код Штрпца, на Бадње вече када су се враћали из шуме носећи Бадњак. Том приликом Стефан је тешко погођен у раме, а Милош у руку.

Нападач Азем Куртај је убрзо ухапшен, а такозвана Косовска полиција је тада случај окарактерисала као “покушај убиства”, да би недавно тужилац Основног суда у Урошевцу случај оквалификовао као “изазивање опште опасности уз употребу оружја”.

Куртај је побегао са лица места, а касније је ухапшен.

Вечерње новости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *