Вучић након састанка са Ескобаром: Позиција Србије остаје непромењена

0
вучић

Александар ВУчић (Фото: Фото: Глобал Лоок Пресс/Томас Ткачик)

Вучић након састанка са Ескобаром: Позиција Србије остаје непромењена.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика помоћника државног секретара и специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара са којим је разговарао о процесу нормализације односа са Приштином, формирању ЗСО и могућностима за проналажење компромисних и одрживих решења у дијалогу који се води уз посредство ЕУ.

Вучић је поновио непромењену позицију Србије у погледу очувања мира и стабилности у региону и решавања отворених питања између Београда и Приштине, са акцентом на потпуној примени до сада потписаних споразума и очувању државних и националних интереса, саопштено је из Председништва.

Вучић је захвалио САД на подршци коју пружају дијалогу Београда и Приштине, као и на ангажману када је реч о безбедности и заштити српског народа на Косову и Метохији и формирању Заједнице српских општина.

Вучић се сутра обраћа јавности

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Србије Александар Вучић обратиће се јавности сутра у 18.00 часова. Вучић ће се јавности обратити у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Међу кључним темама су дневнополитичка ситуација и актуелна криза на банкарском тржишту у свету и у Европи, и њен могући утицај на Србију. Вучић је раније најавио да ће се обратити јавности пред одлазак у Охрид, где ће за викенд бити одржан наставак дијалога Београда и Приштине уз присуство специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака, преноси Спутник.

Спутњик/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *