Хантер Бајден син осуђен за примање мита од компаније из Кине

0
хантера, бајден

Фото: АП Пхото/Андрев Харник

Хантер Бајден али и други чланови породице америчког председника осуђени су за примање 1,3 милиона долара од кинеске компаније

Нови скандал избио је у Сједињеним Државама , у чијем средишту је био син председника Хантера Бајдена. Он и други чланови породице шефа Беле куће осуђени су за примање 1,3 милиона долара од компаније из Кине. Ово је објавио УСА Тодаи 16. марта , позивајући се на изјаву Комитета за надзор и одговорност Представничког дома Конгреса САД.

Према писању листа, чланови породице Џоа Бајдена – његов син Хантер, брат Џејмс, снаја Хале и још један непознати представник породице – примали су уплате са рачуна Стате Енерги ХК Лимитед, коју контролише Роб Вокер, партнер у породица америчког лидера.

Конгресмени су сазнали да је новац пребачен почетком марта 2017, отприлике два месеца након што је Бајден напустио место потпредседника САД.

„Није јасно које су услуге пружене за добијање ове огромне количине новца“, рекао је председник републиканског комитета Џејмс Комер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је напоменуо да је комитет забринут због могућих последица плаћања из иностранства и да ће наставити да “прати траг новца” Бајдена и пословних шема његове породице. Истовремено, комисија не прецизира како су средства примљена и распоређена.

Бела кућа је са своје стране критиковала ту изјаву, рекавши да информације садржане у њој нису тачне.

Почетком марта се сазнало да је Бајден млађи осумњичен за кршење савезног закона . Оптужница је састављена на основу његове преписке са Кендром Баркоф, прес секретаром америчког председника, коју је упутио како да одговара на питања медија о свом учешћу у одбору директора украјинске гасне компаније Бурисма Холдингс. Прекршај је то што је Хантер Бајден обављао своје активности а да није био регистрован као страни агент, што је, према закону САД, озбиљна оптужба.

Прочитајте још:  Која странка је директна испостава ЦИА у Србији: Док је СПС рушио Караџића, Лилићу је ЦИА куповала пиштољ у Америци (ТАЈНИ ДОКУМЕНТ)

Пре тога, 3. јануара, британско издање Дејли мејла, позивајући се на адвоката из Колорада Кевина Еванса, навело је да Министарство правде САД крије најмање 400 страница поверљивих докумената који потврђују везу Хантера и Џејмса Бајдена са Кином, Русијом и Украјина .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *