Између левице и деснице: ВОЖД НОВЕ СРБИЈЕ

0
србија

Карађорђе

Поред устаљених проблема с којима се као друштво годинама суочавамо, вечита се расправа води и око државног уређења наше земље. И док је десница углавном опредељена за обнову монархије, левица инсистира да се status quo по сваку цену одржи, односно да Србија остане демократска и парламентарна република.

Обе фракције упорно се држе својих аргумената, десница се позива на краља као симбол националног јединства, надстраначку личност, док се левичари држе АВНОЈ-евских одлука с краја Другог светског рата које су, у најблажем смислу те речи, упропастиле Србију и српско друштво. Иако као Покрет и ми стојимо на чврстим монархистичким темељима и тврдимо да република никад неће имати тако јако упориште у народу као монархија, ми ипак настојимо да, као и у сваком другом проблему, пронађемо алтернативно решење, стварањем треће опције по овом питању.

 

 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Концепт власти Нове Србије који ми желимо да представимо народу јесте Народни Вожд, позивамо се на традицију Устаничке Србије, првих година власти Карађорђа и Милоша Обреновића када су ова два велика Србина били истински народни прваци. За разлику од монарха који долази из аристократије и председника који долази из имућнијег окружења, Вожд мора доћи из народа, мора бити народски човек и мора бити у потпуности повезан са народном заједницом како би разумео потребе обичног човека. Само тако, он (Вожд) може да решава народне проблеме и управља народним потребама. У политичком смислу, Вожд не сме бити страначка личност јер би у том случају постојала опасност да се повинује партијском интересу, а не народном. Наравно, не очекујемо од Вође да буде, као данашњи политичари, подложан популизму и демагогији. Вожд мора бити отворен према народу, јер је само њему одговоран, и ако нешто у држави не ваља, Вођа има обавезу да транспарентно представи решење за одређени проблем у земљи, да на отворен начин, заједно са народом, исправи ствари које у земљи нису добре. Сведоци смо да су наши политичари подложни манипулацији. Пошто нису суверени властодршци они лако падају под притисцима већих сила а, због сопствене немоћи да им се супротставе, врло често своје фрустрације из Брисела и Вашингтона преносе на цео један народ, називајући га неспособним, у исто време заборављајући да на власти опстају управо захваљујући, макар номинално говорећи, вољи тог истог „неспособног“ народа.

Прочитајте још:  Прозападна опозиција одлучила: без деснице у организацији протеста „Србија против насиља”

 

 

 

Зато је наш Народни Вожд суверен своје власти, не одговара партијској армији ботова, не одговара званичницима из Брисела, Вашингтона, Лондона или Москве, он одговара само народу којем служи и који га је изабрао да води земљу ка бољој будућности. Разуме се, државу не желимо ставити у положај диктатуре, тако да вођа мора бити окружен ваљаним саветницима, људима од знања и вештине који нису дошли као представници партије, него као представници народа. У решавању проблема од националног и државничког значаја, он се неће обраћати силницима великих земаља, већ ће, заједно са (сталешком) скупштином и народом тражити решења за одређена питања, у томе би се највише огледала његова сувереност. Такође, Вожд у свој кабинет, неће примати амбасадоре који ће, као да је ово њихова земља, наређивати како ће се Србија постављати по глобалним питањима, јер једна суверена земља не сме себи да допусти да јој неко други одређује политику какву ће водити. Вожд ће, такође, по економским питањима, расправљати не са великим корпорацијама које вршљају по нашем економском систему, него ће, отворено, јасно и гласно, о економији расправљати искључиво са представницима синдиката који ће, опет, имати своја представништва у скупштини. Тиме ћемо осигурати и сувереност над нашим економским системом.

 

 

 

На пољима глобалне политике, Вожд ће, као одговоран државник, представљати интересе Србије и српског народа у иностранству. Он неће, као претходна и тренутна власт, пристајати на споразуме, договоре и компромисе који на било који начин нису у складу са народним интересом. Тако ни питање од суштинске важности, а то је Косово, неће бити решено супротно интересима нације, односно – све оно што је потписано, а што се крши са општим националним мишљењем, биће поништено. Ништа што није у складу са жељама и интересима народа, Вожд не сме да потпише нити да спроведе у дело, јер би тиме изгубио поверење оних који су га бирали.

Прочитајте још:  Може ли десница да излечи Европу?

&n
Србију какву замишљамо, и какву ћемо једног дана и створити, неће водити неспособна политичка елита, војници пропалих странака или покрете, већ људи од часне речи и часног дела, на чијем ће стајати Вожд као први и највећи трибун. Верујемо свим срцем да ће се у језгру нашег народа изродити онај који ће српском народу донети бољу животну перспективу, боље место у свету које нам, по сваком праву, припада.

Александар Грујић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *