ПОСЛЕ НЕМАЧКЕ, ОБЈАШЊЕЊЕ ЗАТРАЖИЛА И АМБАСАДА ПОЉСКЕ ЗА СЛУЧАЈ ВУКСАНОВИЋ

0

Како ствари стоје, у црногорском Министарству вањских послова, ноћас ће бити бесана ноћ.

 

После немачке амбасаде, објашњење за случај нелегалног прислушкивања председничког кандидата Драгиње Вуксановић, председнице СДП-а, затражиле су и пољске дипломате у Црној Гори. И оне су, као и њихове немачке колеге испољиле забринутост због грубог угрожавања демократије, слобода и права човека, што је у драстичној супротности са европским демократским нормама.

 

Због овакве енергичне реакције страног фактора, у руководству ДПС-а настала је права паника. Иначе, у току су хапшења лица која су блиска ДПС-у, а која се доводе у везу са овим случајем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Раније вечерас амбасада Немачке у Црној Гори, затражила је од црногорских власти хитно објашњење око случаја који је уздрмао Црну Гору, а односи се на незаконито праћење и прислушкивање председничког кандидата Драгиње Вуксановић, председнице СДП-а.

 

Немачке дипломате су испољиле велико незадовољство, али и забринутост због грубог кршења људских права и слобода, чиме се озбиљно доводи у питање степен развоја демократских процеса у црногорском друштву.

 

Подсећамо да су истражни органи по овом питању већ покренули процесне радње у оквиру који су обухваћени високи функционери ДПС-а, као и неколико контроверзних бизнисмена блиских одлазећем председнику Милу Ђукановићу.

Васељенска

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *