У Украјини ће се судити тројици људи због наручивања отмице и убиства држављанина Србије

0

Shutterstock

Тројици припадника криминалне групе биће суђено да су наручили отмицу и убиство српског држављанина ради поседовања његовог богатства у Руској Федерацији. Ово је 17. марта саопштила Национална полиција Украјине.

„Фигуранти су организатору злочина обећали некретнину у Москви у вредности од 2 милиона долара. Да би спасила човеков живот, полиција је извела специјалну операцију у неколико фаза: инсценирала је киднаповање човека, пружила доказе и у јуну 2021. привела организатора “, наводи се у извештају.

Завршну фазу специјалне операције спровела је полиција на територији Закарпатске области – организатор је тамо приведен након што је “убици” пренео 10.000 долара као део награде.

Тада је из Канцеларије генералног тужиоца саопштено да је, према истрази, „бизнисмен намеравао да се растане са супругом и да јој одузме финансије, па су она и њен брат планирали да га се отарасе – да га киднапују, натерати га да потпише потребна документа и убити“.

Бизнисмен посећује Украјину неколико пута годишње како би контролисао активности својих подређених предузећа. Оптужени у предмету су супруга оштећеног и његов брат који живе у Србији, али су, према истрази, привукли Украјинца да организује покушај атентата. Полиција је саопштила да је киднаповање жртве симулирано на територији Кијева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сада је окончан кривични поступак против осумњичених за организовање и наручивање злочина.

“У договору са Канцеларијом генералног тужиоца, оптужница против три члана организоване криминалне групе упућена је суду у оквиру посебне преткривичне истраге”, саопштила је Национална полиција.

Васељенска/Гордонуа.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *