Амбасада Кине из Београда послала оштру поруку албанским сепаратистима: ОДМАХ ПРЕКИНИТЕ!

0
кине, украјини, кина

Кина

Посетом Тајвану, приштински политичари су отворено подржали сепаратистичке снаге, поручују из амбасаде НР Кине у Београду

Из кинеске амбасаде у Београду кажу да су политичари привремених институција самоуправе у Приштини посетом кинеском региону Тајван отворено подржали сепаратистичке снаге.

„Ова акција озбиљно нарушава национални суверенитет и територијални интегритет Кине и грубо се меша у кинеске унутрашње ствари, чему се кинеска страна одлучно противи. Тајван је неодвојиви део кинеске територије и питање Тајвана је чисто унутрашња ствар Кине и у њега се не могу мешати никакве спољне силе”, поручују из амбасаде.

Додаје се да је принцип једне Кине призната основна норма међународних односа и универзални консензус међународне заједнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кинеска страна оштро упозорава дотичне политичаре у Приштини да одмах прекину своје политичко маневрисање по питању Тајвана, престану да шаљу било какве погрешне сигнале сепаратистичким снагама ‘независности Тајвана’ и престану да се понашају као пиони ‘независности Тајвана’ и анти-кинеских снага”, истичу из кинеског посланства.

Кинеска страна позива привремене институције самоуправе у Приштини да се придржавају принципа једне Кине и престану да поткопавају суштинске интересе Кинеске државе.

„Наглашавамо да је одлучност Кинеске државе да чува национални суверенитет и територијални интегритет непоколебљива и да сваки покушај било које силе да игра на ‘карту Тајвана’ неће успети”, закључују из амбасаде НР Кине.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *