Ескобар: Споразум из Охрида правно обавезујући иако није потписан

0

(фото:НСПМ)

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да су у Охриду Србија и “Косово” постигли правно обавезујући договор и да је фокусирање на потписивање споразума непотребно.

„Фокусирање на потпис је непотребно и нема материјалног утицаја на чињеницу да имамо договор. Имамо споразум и као таквог га третирамо и обе стране су озбиљно укључене“, рекао је Ескобар на онлајн конференцији за новинаре.

Прочитајте још:  Додик: СНС од Србије направила лидера у региону
Додао је да се спровођење договореног у Охриду од обе стране очекује „одмах“ и поновио да намера споразума није било међусобно призњање, већ нормализација односа.

„Примарна намера је била да се формулишу основна правила интеракције две земље како ствари попут таблица и барикада не би биле претња да се ствари отргну контроли и створи нестабилност у региону“, рекао је амерички изасланик.

Шеф евопске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је у суботу у Охриду да су Србија и Косово након 12 сати разговора постигли договор о Имплементационом анексу Споразума о путу ка нормализацији односа Косова и Србије који је постигнут 27. фебруара у Бриселу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НСПМ/Бета/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *