Грузија не мења став по питању Косова

0
грузија, санкције

Грузија

Грузија не мења став по питању Косова.

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић састао се, у оквиру званичне посете Грузији, са премијером Ираклијем Гарибашвилијем, који је поручио да се позиција те земље по питању Косова неће мењати.
Премијер Грузије је истакао да две земље деле исте ставове и заједнички заступају и поштују међународно јавно право.
„Наша позиција по питању тзв. ‘Косова’ је позната и неће се мењати. У том смислу, пружамо снажну подршку Србији“, рекао је Гарибашвили.
Како је саопштено из Скупштине Србије, Орлић, који борави у званичној посети Грузији на позив председника Парламента Шалве Папуашвилија, разговарао је премијером Гарибашвилијем о билатералним односима две земље, интензивирању свеукупне сарадње и европским интеграцијама.
Прочитајте још:  Зашто Србија неће одустати од подршке Русији
Говорећи о европским интеграцијама две земље, председник српског парламента је рекао да је наша земља остварила напредак у практично свим областима које спадају у владавину права и посебно истакао усвајање сета нових правосудних закона, којима се комплетира реформа у овој области започета променом Устава прошле године. Ипак, како је додао, питање европских интеграција Републике Србије остаје тешко оптерећено дијалогом Београда и Приштине.
„Свакодневно смо суочени са једностраним потезима Приштине, као и дрским одбијањем Аљбина Куртија да коначно, након деценије чекања, формира ЗСО. Захтевамо да потписани споразуми буду неодложно имплементирани, те да се за наш народ на КиМ осигура безбедност, јер су ово елементарни предуслови за даљи дијалог“, рекао је Орлић.
Он је додао да признање за озбиљан и одговоран однос према дијалогу председнику Србије Александру Вучићу данас отворено саопштавају и званичници из ЕУ и САД.
Састанку су присуствовале и потпредседница Народне скупштине и председница Одбора за европске интеграције Елвира Ковач и председница Посланичке групе пријатељства са Грузијом Дубравка Филиповски.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=XxGpolmHBds

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *