Руски обавештајци: Вашингтон наставља да користи терористе да подрива ситуацију у Сирији

0

Руски обавештајци: Вашингтон наставља да користи терористе да подрива ситуацију у Сирији.

Руска спољна обавештајна служба саопштила је да САД настављају да користе повезане терористичке групе у Сирији да поткопају позиције своје владе.

Сајт РТ цитира директора Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина да Централна команда САД планира да формира терористичке одреде за вршење криминалних активности против легитимне владе САР. Ове групе ће добити десетине камиона са погоном на сва четири точка опремљених тешким митраљезима и преносивим системима противваздушне одбране.

Наришкин је истакао да се координација ове диверзантске активности врши из америчке војне базе у Ат-Танфу у провинцији Хомс.

Прочитајте још:  Захарова о Шолцу: Јесу ли ово "пријатељи" Србије?
Он је објаснио да Вашингтон у том контексту планира да користи терористе у операцијама против владиних снага и државних структура у Сирији, а у томе ће учествовати и представници Централне команде САД, уз обавештајне службенике. Сврха ове криминалне активности је подривање ситуације у Сирији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борци ДАЕШ-а такође су добили задатак да подстичу непријатељства у различитим деловима земље. Планирано је формирање неколико одреда екстремиста који су прошли посебну обуку за извођење терористичких напада.

Наришкин је нагласио: „Блиска интеракција Сједињених Држава са исламским терористима, укључујући милитанте ИС, ставља их на исти ниво. У ствари, такве америчке активности су манифестација државног тероризма.

Васељенска/САНА

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *