Крај марта Србији доноси захлађење и опасност од земљотреса!

0
земљотрес, србији

земљотрес(Фото: Depositphotos / Destinacigdem)

Зима је календарски прошла јуче, а пролеће је петом брзином кренуло по Србији с температурама од готово 20 степени.

Топлији тренд трајаће до краја ове недеље, кажу метеоролози, а онда нам следи бруталан повратак зиме и њени последњи трзаји у овој сезони.

Метеоролог Иван Ристић детаљније је прогнозирао шта нас чека у последњој декади марта, али се дотакао и све учесталијих земљотреса на нашим подручјима.

– До краја недеље биће топло, више сунца иде од сутра. У петак ће температуре ићи и до 25 степени. Од суботе има услова за пљускове и мањи пад температуре. У недељу опет топлије, а од понедељка следи јаче захлађење уз осетнији пад температуре. Биће 10 до 15 степени ниже температуре у односу на ову недељу. Постоје модели најаве снега у нижим пределима – каже Иван Ристић.

Саговорник новинарке Јелене Kовачевић осврнуо се и на могућност нових потреса на територији Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– С првим даном пролећа расту шансе за јаче земљотресе. Најјачи земљотрес десио се 24. марта 1922. у близини Лазаревца јачине 6 Рихтера, кад је Ташмајдан пукао на пола. Почетком пролећа веће шансе за земљотресе су у севернијем делу, а како идемо дубље у пролеће, вероватноћа земљотреса се помера ка југу – додао је Ристић.

Курир

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *