Лукашенко о ликвидације терористе у Гродну: Одличан посао, одлична операција

0

Александар Лукашенко је 21. марта одржао велики састанак са безбедоносним структурама. Ово преноси његова прес служба. На њеном сајту је прокоментарисао ликвидацију странца у Гродну.

„Пре неки дан је у Гродну неутралисан страни терориста који је нама препуштен“, рекао је Лукашенко. „Тајне службе су урадиле одличан посао. Заплењен је читав арсенал оружја и експлозива намењених терористичким нападима високог профила на грађане и службена лица државних органа, преноси белоруски портал Зеркало.

Прочитајте још:  Над Белгородом прорадио ПВО систем ВИДЕО
Он је похвалио снаге безбедности.

„За оно што су наши момци добро урадили: у овако акутној ситуацији, када се водила битка на ограниченом простору и када су терористи користили гранате и малокалибарско оружје (аутомат), није погинуо ниједан војник групе А, који је ово ухватио. фигура. То значи да су закључци донети након последње трагедије која се догодила у Минску (по свему судећи, реч је о пуцњави у стану у улици Јакубовски у Минску у септембру 2021. године, у којој је погинуо официр КГБ-а Дмитриј Федосјук. – прибл. ур. ). Добра операција, добар посао.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Саботажа у зони контроле америчких обавештајаца
Према његовом мишљењу, догађаји у Гродном су „још један сигнал“, па је „потребно бити спреман за све догађаје“.

„Чињеница да су запленили читав арсенал оружја, експлозива, намењеног терористичким нападима високог профила на грађане и службена лица… Сви су документовали његове жеље и планове (ликвидирани странац. – Прим. ур.). Као и обично, потребно је обавестити јавност о резултатима ове операције и осујећеним плановима наших непријатеља“, додао је Лукашенко.

Прочитајте још:  Трагом „Самита за демократију“
Није навео националност странца.

Подсетимо, поподне 19. марта у Гродну су се зачуле експлозије и пуцњава, појавиле су се информације о притворима. Касније је КГБ известио о „ликвидацији странца“, који је, према тврдњама снага безбедности, планирао терористички напад и пружао отпор „аутоматским оружјем и детонацијом бојевих граната“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *