Где је Бог, тамо је победа

0
лавра

Где је Бог, тамо је победа!

Исповедање и кукавичлук – унутрашња подела гоњене УПЦ

 

У православном срцу Југозападне Русије – Кијевско-печерској лаври – евакуација је у пуном јеку, њени становници последњих дана пред изгнанство износе прибор и деле књиге парохијанима како би спречили да их атеисти оскрнаве. и јеретици, у чијој неподељеној власти ће за неколико дана бити колевка руског монаштва.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Филмске екипе украјинских канала шврљају по Лаври, покушавајући да ухвате „тријумф“ бандеровских атеиста, и покушавају да испровоцирају монахе на неке „бунтовне“ акције и изјаве. И тако је дошло до таквог дијалога , у коме је житељ Лавре, архимандрит Федор, новинару изнео очигледну истину:  „Желим да кажем да где је Бог, увек је победа, а где нема Бога, тамо је већ пораз.”

 

„То јест, ви не верујете у победу Украјине?“,  упитала је новинарка, јасно дајући до знања да је добро свесна чињенице да нема Бога са нацистичким режимом Украјине, нити са секташима ОКУ који сведоче. са њеним питањем оно што је свима очигледно .

 

Прочитајте још:  Руска православна црква: „Тројствени“ боравак Андреја Рубљова у Храму Христа Спаситеља продужен до 18. јула
И ако је то јасно новинару који је далеко од верских питања са пропагандног канала Бандере, онда су епископи УПЦ, који су безуспешно тражили аудијенцију код свог главног прогонитеља, да би му сведочили своју лојалност и поновили оно што је било раније речено у снимљеном апелу њему, разумејте то тим више. део свештенства, у коме они, покушавајући да говоре „хохљацки есперанто“, причају како су се молили да Зеленски буде изабран, моли се за победу нацистичких формација и благослови њихову духовну децу да се боре против Русије, бранећи нацистички режим.

 

Иначе, од самог почетка СВО, поједини свештеници УПЦ, „због Јевреја“, који су почели да се моле за победу Бандере, волели су да се сећају Светог Николаја Јапанског, који је за време руског -Јапански рат 1904-05. остао са својим стадом, као једини Рус у Јапану. Свети Никола је благословио православне Јапанце да се моле за давање победе свом цару; он сам није учествовао у јавном богослужењу све време рата, јер, као Рус, није могао да се моли за победу Јапана над својом Отаџбином.

 

Међутим, Украјина није Јапан, она је историјски и духовни део Русије. И други велики руски светитељ, преподобни Лаврентије Черниговски (Проскура), сведочи:

 

„Наше родне речи су Рус и Рус. И императив је знати, запамтити и не заборавити да је постојало Крштење Русије, а не Крштење Украјине. Кијев је други Јерусалим и мајка руских градова. Кијевска Рус је била заједно са великом Русијом. Кијев без велике Русије и одвојено од Русије је незамислив у сваком случају и ни у ком случају.

 

„Као што је немогуће раздвојити Пресвету Тројицу, Оца и Сина и Светога Духа, ово је Један Бог, тако је немогуће поделити Русију, Украјину и Белорусију. Заједно су Света Рус. Знај, памти и не заборави. Град Кијев никада није имао Патријарха. Патријарси су били и живели у Москви. Чувајте се самопосвећене украјинске групе (цркве) и уније.”

 

„Када се појави мало слободе, отварају се цркве и манастири и поправљају, тада ће сва лажна учења изаћи заједно са демонима и тајним атеистима (католици, унијати, самоосвећени Украјинци и други) и снажно ће се наоружати. у Украјини против канонске Православне Цркве, њеног јединства и саборности. Ове јеретике ће подржати безбожне власти, и зато ће бити одведени из православних цркава, а верни ће бити пребијени. Тада ће митрополит кијевски (недостојан ове титуле), заједно са својим истомишљеницима епископима и свештеницима, јако уздрмати Руску Цркву. И сам ће отићи у вечну смрт, као Јуда. Али све ове клевете злога и лажна учења ће нестати у Русији, и биће јединствена православна црква – Руска“,  прорекао је светитељ.

 

Говорио је и о судбини расколника и других украјинских теомаха:  „Демон ће ући у њих, и са сатанском злобом они ће се оружати против православне вере и Цркве, али ће имати сраман крај, а њихови следбеници ће трпети небеску казну од Господа Цара и Сила“. И упозорио је: „Да бисмо били верни Московској патријаршији и ни у ком случају не улазили у било какав раскол…“.

 

И, наравно, без изузетка, сви епископи и свештеници УПЦ добро знају ова пророчанства и упозорења монаха Лаврентија Черњиговског, и у дубини душе савршено схватају да сепаратисти нису ништа друго до сепаратисти, бунећи се не само против историјског, културног, већ и духовног јединства Свете Русије.

 

Нажалост, немају сви такву веру, храброст и достојанство као поменути архимандрит Фјодор, који се није плашио да пред камерама исповеди Његову Светост Патријарха Кирила за свог оца и господара. Подсетимо, на Феофањевском „Сабору“, у мају прошле године, део архијереја УПЦ одлучио је да не обележава помен Патријарха московског и целе Русије и да констатује потпуни раскид са Руском православном црквом, чији су они заправо. а канонски део. И то нису само политичке смицалице са безбожном влашћу, већ задирања у нарушавање законитог црквеног поретка и на грех раскола, који се, по учењу светог Јована Златоустог, „не спере ни мученичком крвљу. ”

 

У међувремену, испоставља се да се стварна подела већ дешава унутар УПЦ, која је, изгледа, уједињена у одбијању да се потчини секти „ПЦУ“, што Банкова од ње покушава да постигне. Дакле, ако је део свештенства и парохијана спреман да исповеда свог Господа и да се држи црквеног јединства, отворено говорећи да нацистички режим и његови клеветници нису са Богом и да су зато већ духовно мртви, онда други део, коме, Нажалост, већина Епископа УПЦ покушава да преговара са овим мртвима, апелујући на заступништво не код Бога, већ на Запад који стоји иза ових прогона, објашњавајући то бригом за паству и жељом да се спасу црквене институције и имовина. .

 

Тако се предстојатељ УПЦ митрополит Онуфрије састао са Петром Мандавилом, вишим саветником за верска питања Америчког института за мир, надајући се да ће придобити наклоност овог, без претеривања, демона у телу, једног од организатора оба. расколничке секте „ПЦУ“ и садашњег прогона. Нејасно је шта очекује да постигне овим састанком.

 

Прочитајте још:  Сутра су Детињци: Испоштујте ово како би у вашој кући завладала слога!
Али док се једни метежу и јуре, други смерно, али у исто време чврсто и храбро узлазе на Голготу, остајући верни Господу и црквеном јединству. За исповеднике, нацисти су смислили апликацију – након хапшења, злостављања и мучења, они бивају укључени у списак за размену и размењени за заробљене нацистичке борце. Тако се Руска Православна Црква обогаћује правим Христовим ратницима, неустрашивим и бескомпромисним.

Борис Џерелијевски/Васељенска/Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *