Медведев: Англосаксонској диктатури је дошао крај

0
Медведев

Медведев

Свет се драматично и неповратно променио, завршио се диктат англосаксонских земаља и сада долази ера регионалних споразума попут БРИКС-а и ШОС-а, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у интервјуу водећим руским медијима.

“Свет се променио. Променио се тако радикално, нисам га оваквим замишљао пре само неколико година. Нема повратка. Неће бити као што је било. Да ли је то добро или лоше – не знам, али вероватније је да је добро. На диктатуру англосаксонских земаља је стављена тачка”, рекао је Медведев.

Према његовом мишљењу, сходно променама, морају се мењати и институције јер су неке неефикасне, неке су “зреле за бацање”, на пример Међународни кривични трибунал (МКС), а неке просто не функционишу, рекао је Медведев.

Уједињене нације нису у проблему, према његовим речима, то је тренутно најважнија организација, међутим, УН имају велике шансе да понове тужну судбину Лиге народа, јер је тамо, како је рекао, ниво политизације тренутно превисок.

Подсетио је да је још почетком 1950-их, под Стаљином, СССР говорио о потреби да се повуче из УН, премда се, из оправданих разлога, то тада није десило.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Константно се намеће идеја о реформи свега и свачега, укључујући и Савет безбедности УН, о лишавању кључних земаља права вета, али генерално то је резултат Другог светског рата. Ако се нешто од овога стварно и деси, онда ће, по мом мишљењу, УН окончати своје постојање, колико год то тужно звучало”, рекао је он.

“Шта ће тачно даље бити – не знам, али очигледно је да долази ера регионалних споразума попут БРИКС-а, ШОС-а, јачају билатерални односи појединих земаља. Ово на неки начин може да изгледа чак и као корак уназад, али боље такав корак уназад, него покушај да се једногласност прикаже под окриљем УН или неког другог тела”, рекао је он.

Прочитајте још:  На Арктику је пао снег са плавим светлећим примесама

Чија је прва а чија друга армија?
О томе ко је прва, ко друга, а ко 22 армија света, може да се говори тек када дође до сукоба, рекао је Медведев.

Међутим, нагласио је да није коректно говорити да је америчка армија прва, а руска друга из једноставног разлога – “ако ове две армије крену у директан сукоб и започну рат, како ћемо одредити победника”?

“Очигледно је да у таквом случају неће бити победника, без обзира колико ће ракета бити бачено на Америку или на Рудију, јер ће неке од њих нанети загарантовани пораз. А као резултат тога последице би биле стравичне. И нико неће моћи да каже која је прва а која друга армија”, закључио је Медведев.

“Јака је она армија која ратује”, истакао је.

Према његовим речима, Русија не ратује са Украјином, ни са украјинским полунацистичким или нацистичким режимом, већ са 3.600.000 НАТО војника, који учествују у такозваном хибридном конфликту, а да то више и не скривају, и ратује са становништвом од 800 милиона људи које снабдева технику, оружје и новац кијевском режиму.

Заменик председника Савета безбедности Русије још једном је нагласио да је неопходно да се остваре сви циљеви, који су постављени за заштиту територија Руске Федерације.

Треба избацити све странце који се налазе на тој територији, направити централну зону у којој непријатељ неће моћи да користи оружје кратког и средњег домета, и демилитаризовати подручје, објаснио је он.

“А ако ово не буде довољно, применићемо нова решења. Ако морамо до Кијева, идемо до Кијева. Ако морамо до Лавова, онда до Лавова”, рекао је Медведев.

Прочитајте још:  Западни тенкови у Украјини ће се суочити са великим проблемима

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *