Украјинске власти поново су захтевале да УПЦ напусти Кијево-Печерску лавру

0
упц лавра

упц лавра

Украјинске власти поново су захтевале да УПЦ напусти Кијево-Печерску лавру.

Братија Кијево-печерске лавре добила је нови захтев да буде исељена из зграде 34, рекао је митрополит Павле, игуман манастира, у видео поруци објављеној на каналу Лавре на Јутјубу.

Прочитајте још:  Зеленски хоће састанак са Си Ђинпингом
Он је напоменуо да су монаси ову зграду обновили од рушевина и да неће бити исељени ни из ње ни из било које друге зграде манастира.

“Ко су директор музеја и министар културе? Обични људи као ми. Морају да поштују закон државе и да се мало боје Бога. Нема судске одлуке”, рекао је владика.

Прочитајте још:  Протојереј Андреј Ткачов: Да ли вас брине наследност нараштаја? Мене брине.
Он је такође прокоментарисао гласине које су се појавиле на друштвеним мрежама да је председник Украјине Володимир Зеленски наредио да се Кијево-Печерска лавра и монаси у њој оставе на миру. “Не ласкајте себи што нас је неко оставио на миру. Да сам данас добио још једно писмо да се иселимо! О чему причамо? слушао нова обећања која се уопште не испуњавају”, рекао је митрополит.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјинске власти су пре две недеље први пут захтевале да монаси Лавре и руководство УПЦ напусте Лавру пре 29. марта, када ће бити потписан уговор са Црквом о коришћењу имовине на територији манастира. прекинут.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *