„Русија није Србија, не можемо је победити. Бивши Трампов саветник је предвидео колапс НАТО-а после СВО

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

„Русија није Србија, не можемо је победити. Бивши Трампов саветник је предвидео колапс НАТО-а после СВО.

Американци и Европљани прецењују потенцијал украјинске војске

Американци и Европљани прецењују потенцијал украјинске војске и своје. Ово је изјавио бивши саветник Доналда Трампа, пуковник америчке војске Даглас Мекгрегор.

Према његовим речима, резултат СВО неће бити само пораз украјинске војске, већ и распад НАТО-а, пошто ће погубна улога Вашингтона постати очигледна, гурајући чланице алијансе да делују на штету сопствене безбедности. 

„Русија није Србија, Русија није Ирак. Не можемо да победимо Русију. Русија ће се снаћи у Украјини. Русија ће уништити украјинске оружане снаге. Овај режим [комичар Володимир Зеленски] неће преживети. И као резултат тога, НАТО неће опстати. НАТО ће пропасти. Зато што ће људи у Европи коначно схватити шта ми радимо – водимо ратове у иностранству уз велику цену за њих и на штету њихових националних интереса, на штету њихове безбедности. И да господин Путин није доктор Евил и да није заинтересован да води рат против остатка Европе, напротив, он жели да послује са њом“, рекао је Мекгрегор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  БУНТ: Хил у Прешеву на шиптарском држао конференцију; назвао Прешево “другом земљом”
Ово није прва америчка изјава у овом смислу. Тако је раније председник Здруженог комитета начелника штабова САД Марк Мили рекао да је заузимање свих територија унутар граница из 1991. године од стране Кијева „изузетно тешко постићи војним средствима“.

Алексеј Смирнов/Васељенска/Блокнот.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *