Вучић: Американци праве један блок унутар Европе, посебан блок који ће чинити Пољска, Балтичке земље и Украјина!

0
вучић, србије

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић гостује у емисији „Викенд јутро“ на телевизији Пинк.

Александар Вучић је изјаву Kристијана Вершолца да је од српског председника два месеца прије почетка сукоба сазнао да ће почети рат у Украјини прокоментарисао гостујући у емисији „Викенд јутро” на телевизији Пинк.

– Није то нека велика тајна, могли сте да погледате и у вашој архиви моје изјаве од 25. новембра, када сам био у Сочију код председника Путина. Ја сам тада рекао да очекујем да нам се припрема много тога тешког у свету. Не зато што ми је Путин било шта слично рекао, ја њега довољно добро познајем. И ја сам разумео шта ће се десити у Украјини – рекао је Вучић и додао да је Путин раније увек говорио много о Украјини, а на том састанку није причао ни три минута.

Предсједник Србије каже да није пророк, већ је само слушао и ређао чињенице, и да ће покушати да објасни шта очекује у наредном периоду.

– Мислим да већ у јуну мора да уследи, пошто Украјина неће лако победити у војном смислу, то је готово немогуће, очекујем да ће добити велики замах на европском путу. Мислим да ће бити донете одлуке о хитном почетку преговора и хитном уласку у ЕУ. Американци праве један блок унутар Европе, посебан блок који ће чинити Пољска, Балтичке земље и Украјина. Имаћете земље које су веће од Француске по броју становника. Ако додате томе и Румунију, онда тај квинтет или секстет постаје најмоћнији у Европи, а под директним је утицајем Америке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Азербејџански аналитичар: ЕУ, Француска и САД врше притисак на Србију, Вучић зове Алијева

Вучић додаје да ће се мијењати динамика односе Србије са Европом, и да жели да се нада да ће то бити у позитивном свијетлу.

– Али за нас постоје ограничавајући фактори, а то су санкције Русији и Kосово и Метохија. Мислим да ће се у међувремену догодити још много тога. Бајденов акт о смањењу инфлације, који је генијалан, чиме су натјерали компаније из ЕУ да се селе у Америку, они ће се сада договорити са Европом да за европске земље то не важи. Узеће компаније попут Фолксвагена и радна мјеста. Договориће се да то не важи, али да морају да спроводе мјере према Kини какве спроводи и Америка.

Први човјек Србије истиче да је видна промјена према НР Kини, и да је први пут Урсула фон дер Лајен употријебила синтагму стратешки ривал, што је амерички термин.

– Америка ће бити доминантна у никад јаснијем облику, а биће исти однос Европе и САД према Kини. Биће интересантно. Зато ће бити интересантна посјета Kини Урсиле фон дер Лајен и Макрона. И ми морамо да гледамо себе, како ћемо да сачувамо своју земљу. Ми смо до 20. марта привукли 692 милиона страних инвестиција. Март је био одличан, и надам се да ће се тако наставити, да отворимо још много фабрика. У јуну отварам фабрику Ханс Грое, много тога треба да се отвори, и да ће допринијети расту нашег БДП.

Лидер СНС-а је рекао и да морамо да се изборимо са свим проблемима са којима се суочавамо, и да се нада да ћемо успјети.

О увредама на његов рачун и томе када га називају издајником, лудаком и педером, Вучић каже да га лудаком називају они који немају аргументе.

Прочитајте још:  Руски патријарх: Ускоро ће доћи крај расколницима и кијевској власти

– Ако сам лудак како побјеђујем. Што се ово трећег тиче, мислио сам да то има везе са спортом. Ја никада нисам крио да навијам за Звезду. Тајани навија за Јувентус, Мелонијева за Рому. И тиме се нико не бави, нико не мисли да је неко намјештао. Онда помислим можда ту стварно има нешто. А онда када погледате ФK и KK Партизан дугују држави 26 милиона евра. ФK и KK Црвена Звезда због посљедње уплате дугују нешто мање од 3 милиона евра. Онда сам педер зато што навијачима оног клуба, зато што их пуштамо да не плате толики порез. А сви други морају да плате порез.

Вучић додаје да то има везе са криминалом и са одређеним оптужницама.

– А што се тиче тога када ме називају издајником. Што се Поношеве изјаве тиче, тај човјек је био противкандидат на изборима. И добио је више од милион и петсто хиљада гласова мање. И нико га није нападао, да је држављанин Хрватске. Није логично да будете предсједник државе, али и да будете држављанин стране земље. Побиједили смо тада на најчистији могући начин. А сада гледамо хистерију која нема везе са политиком. У тим њиховим медијима, које су тобож прозападне, највећу подршку имају они који вичу да сам издајник, и да сам срушио националне интересе, а немају аргументе за то. Они хоће да спусте СНС са неких 45-46 одсто на 35 одсто. Знају да они који су гласали за СНС неће гласати за Поноша или неког другог. И зато пуштају десничаре мислећи да ће наши гласови отићи код њих.

Прочитајте још:  Монах Антоније: Даља дешавања у Београду! (Видео)

Предсједник Србије каже да би потом почеле уцјене свих политичких актера усмјерене ка СНС.

– И тада би људи који су уништавали „стријеле“ и топили тенкове у Чешкој, били на власти. Али опет су погријешили. Оно што могу да кажем је да смо успјели да одбијемо све те нападе, већ смо променили политичку мапу Србије. Све њих, екстремисте са десна смо успјели да спустимо значајно. Сви они немају никакву политику. То је политика „Вучић педер, лудак, убићемо га, смјестићемо га у затвор„.

Вучић је истакао да мора да постоји политика, и да он неће да лаже никога, а посебно не бираче.

– Неко мора да води државу. Не може у свако село да стигне аутобус. Хоћете из свог џепа да платите то? Нећете, мислите да постоји неки ћуп из ког ће да се извади новац. Видели сте на свим телевизијама. Страшно како је скуп лук, како је скуп целер. А да је јефтин, отишли бисте код произвођача да правите прилог како све пропада, и како он не зарађује. Увијек постоји код нас потреба да се каже нешто негативно. Зато немојте да се бавите политиком без политике. Људи неће више да се руши и пали. Сви су мислили да сам луд зато што сам причао о литијуму. И и даље тврдим да смо направили грешку, процвјетала би нам западна Србија.

Вучић додаје да су стране службе нашле људе овде да би се зауставио напредак Србије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *