Захарова упозорава: Украјинска деца избеглице служе за секс трафикинг у Европи

1
захарова, срба

Марија Захарова (MFA Russia)

Портпаролка руског министартсва спољних послова указала је на катастрофалан положај деца која су избегла из Украјине, а која се често одузимају родитељима и то преко 

Наводна забринутост Запада због судбине деце коју је Русија евакуисала из ратне зоне изгледа лицемерно и цинично ако се погледају катастрофални проблеми хиљада малолетних Украјинаца у земљама Европске уније, објавиле ја портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на Телеграму.

 

“Услед катастрофалних проблема хиљада малолетних Украјинаца у земљама Европске уније, који се не решавају већ се само погоршавају сваког дана, наводна забринутост евроатлантиста за судбину деце коју је Русија евакуисала из ратне зоне изгледа лицемерно и цинично”, додала је она.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њенима речима деца “која су се нашла у Европи након ‘евакуације’ из Украјине редовно суочавају са проблемима маргинализације у различитим сферама, па све до сексуалне експлоатације и ‘секс трафикинга’.

 

Захарова је подсетила да су такве изјаве давали званичници ЕУ, а генерални директор Државне управе социјалне заштите становништва у Шведској Оливија Вигзел је морала да упозори све избеглице да је неопходно да се региструју у Националној агенцији за мигранте и истакла да је то потребно и деца да ураде како не би постала жртве експлоатације.

 

Указујући на интервјуу Жозефа Зимета за француски “Монд”, који се жалио да не зна где да смести 100.000 Украјинаца у Француској, од којих највише 3.000 ради.

 

Осим тога, Захарова је обратила пажњу на ситуацију у Немачкој, која је “по званичним подацима примила више од милион Украјинаца”, тамо омладинске службе активно узимају децу из породица избеглица, а родитељима преко суда одузимају права на децу.

Прочитајте још:  Антивладини протести у Бугарској 17. дан заредом

 

“По правилу се овај орган уплиће у случај након дојаве породица у којима су живели Украјинци. Повод за одузимање детета може бити, на пример, ако је родитељ повисио глас на дете”, закључила је портпаролка Министарства иностраних послова.

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захарова упозорава: Украјинска деца избеглице служе за секс трафикинг у Европи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *