Државни архив је први пут објавио фотографије са места погибије Јурија Гагарина

0

Државни архив је први пут објавио фотографије са места погибије Јурија Гагарина.

Прочитајте још:  У Херсону приведени диверзанти који су планирали терористичке нападе на цивилне објекте
Руски државни архив за научну и техничку документацију (РГАНТД) први пут је објавио слике са места несреће, на којој је погинуо први космонаут Јуриј Гагарин.

На снимку се виде фрагменти трупа МиГ-15УТИ, на којем су сам Гагарин и његов инструктор тестирања, војни пилот Владимир Серегин, извели тренажни лет. Фотографије су датиране 28. марта 1968. године, дан након катастрофе.

Прочитајте још:  Фински сепаратисти очекују да ће Русија ослабити до 2025. године. Шта ће се даље дешавати
Гагарин и Серегин су полетели са аеродрома Чкаловски 27. марта 1968. године. У 10:30 Гагарин је известио о завршетку акробатских вежби и добио дозволу да се врати на аеродром. Након тога, авион се срушио у земљу брзином од 700 км/х под углом од 50 степени у близини села Новоселово (Киржачки округ Владимирске области). Тачни узроци пада још увек нису познати.

Јуриј Гагарин је рођен 9. марта 1934. године у селу Клушино, Смоленска област. 12. априла 1961. извршио је први лет у свемир. Херој Совјетског Савеза.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Владимир Серегин је рођен 7. јула 1922. године у Москви. Учесник Великог отаџбинског рата, херој Совјетског Савеза. Од марта 1967. био је командант пука, ангажован на летачкој обуци астронаута, у Центру за обуку космонаута Ваздухопловства.

Васељенска/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *