(ВИДЕО) Мило Ђукановић узурпирао државне парцеле и илегално градио на њима

0

Мило Ђукановић узурпирао државне парцеле и илегално градио на њима.

Одлазећи предсједник државе Мило Ђукановић узурпирао је двије парцеле, које су у власништву државе и на њима саградио зид висок неколико метра у мјесту Кочани код Никшића.

Прочитајте још:  ШОК И НЕВЕРИЦА У ДПС-У! ЂУКАНОВИЋ ГУБИ У ПРВОМ ИЗБОРНОМ КРУГУ!
То је закључак истраживања које је спровела Мрежа за истраживање организованог криминала и корупције – ЛУПА.

Ради се о парцелама 1425/1 и 1425/3 КО Кочани, за које је као субјект располагања наведена Општина Никшић.

Једна од узурпираних парцела
Подаци на Геопорталу који доказују да је дошло до узурпације

Прочитајте још:  ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР РАСКРИНКАО АИДУ Снимити филм "Qуо вадис, Насер" о злочинима над Србима
У августу 2020. године ЛУПА је објавила истраживање у којем је откривено да је Урбанистичко – грађевинска инспекција чекала пуних девет година да предсједник државе покрене поступак легализације бесправно саграђених објеката у Никшићу, како ти објекти не би били срушени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Управа за катастар и државну имовину биљежи да Ђукановић у насељу Кочани у свом власништву има нелегално саграђену „помоћну зграду“ од 270 квадрата и „породичну стамбену зграду“ од 63 квадрата.

Евидентирано непостојање грађевинске и употребне дозволе

Предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић потврдио је за потребе овог истраживања да је предсједник државе нелегално градио објекте и узурпирао државну имовину.

– Чињеница да је предсједник државе, господин Ђукановић, нелегално градио објекте, притом, сагласно информацијама које имам, не упутивши и не добивши нити један папир од надлежних институција и то би дефинитивно било за рубрику вјеровали или не, да се не ради о човјеку који је познат по томе што је као предсједник државе основао оф-шор компанију. Да скандал буде већи, господин Ђукановић је дио нелегалних објека, изградио на парцелама које се налазе у власништву државе Црне Горе са правом располагања датим Општини Никшић. Наиме, ради се о парцелама 1425/1 и 1425/3, приликом чије узурпације се вјероватно водио принципом “државно — то је моје” – казао је Вуковић.

Додао је да “као неко ко неисцрпно и испразно понавља мантру о поштовању закона и прописа, а притом се ради о, још пар дана, првом човјеку државе, господин Ђукановић по ко зна који пут предњачи у њиховом кршењу”.

– Не чуди ни ћутање на кршење низа прописа од стране предсједника државе јер не би био први пут да су интереси партијског шефа стављени испред јавног интереса. Све ово доказује да је, поред огромне штете коју је током више од 30 година владавине наносио Црној Гори на сваком плану, истакнутом патриоти није фалило енергије и елана у намјери да отме и присвоји сваки центиметар квадратни и сваки еуро цент од државе. Подсјетићу да је, донедавно, предсједник државе говорио о „пашњацима“ и „рушевинама“ које посједује у Кочанима, а ипак, истраживања и аргументи ЛУПЕ и МАНС-а, те документа која су стављена јавности на увид убједљиво демантују његове наводе и доказују да је, и у овом случају, господин Ђукановић „заобилазио“ истину – рекао је Вуковић.

Истакао је да вјерује да нико нема право да буде наиван и зачуђен податком да се дивљом градњом и узурпацијом државне имовине бави предсједник државе који, да би избјегао плаћање пореза у земљи којом руководи, развија оф-шор бизнисе.

– На крају, увјерен сам да ће, од 2. априла, Црна Гора добити новог предсједника а да ће, у времену пред нама бити и нових, занимљивих прилога расвјетљавању „патриотског“ дјеловања појединаца и одређених структура у тродеценијском посртању Црне Горе – закључио је Вуковић.

Погледајте како је прије двије године изгледала имовина Ђукановића у Општини Никшић:

 

 

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *