НВО као моћна полуга агенде западних сила

0
нво

www.globallookpress.com © © Zheng Huansong

НВО као моћна полуга агенде западних сила

НАТО је недавно најавио да ће уложити 1,1 милијарду долара у европске цивилне фирме да би их подстакао да раде за војни сектор, а предвиђено је и повећање буџета за невладине организације које промовишу “евроатлантске вредности”, пишу “Вечерње новости”.

Једна од таквих организација у Србији позвала је ових дана младе новинаре, чланове НВО и “лидере” на курс о препознавању дезинформација и борби против њих. То звучи као велики заокрет у политици НАТО, ако се узме у обзир да је Алијанса агресију на Србију 1999. извела без мандата УН, после страховите кампање дезинформација која је кулминирала “случајем Рачак”, наводи београдски лист.

Међутим, стручњаци кажу да заокрета у политици Алијансе нема, већ да она планира ширење операција, судећи по најављеној милитаризацији индустрије и организација за ширење јавног утицаја у Европи.

Пензионисани генерал др Митар Ковач каже за “Новости” да је циљ НАТО у милитаризацији европског цивилног сектора да ЕУ, нарочито њен источни део, постане аутономна у смислу материјалних и логистичких потреба самосталног вођења рата на европском простору да би се Америка са најближим савезницима више концентрисала према Кини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Америка и водеће чланице ЕУ на прагу су да инвестирају много већа средства у пропаганду јер имају велики проблем од када су се у Европи појавиле НВО које нису под њиховом контролом. Када је реч о Србији, уочена је интересантна појава да таква подршка постиже супротан ефекат”, напомиње Ковач.

Срби су у протекле 24 године учили како да препознају тајну дипломатију великих сила сакривену иза маске удружења грађана, који су само на папиру забринути за демократске слободе и људска права, наводи се у тексту. Подсећа се да су се измишљале масовне гробнице на фудбалским стадионима, операција “Потковица” о етничком чишћењу Албанаца са КиМ, али се ћутало о прогону, отмицама и убиствима Срба после доласка Кфора у коме су најјачи контигент имале земље НАТО.

Прочитајте још:  Борко Стефановић против политике неутралности и односа са Русијом (видео)

“После 2000. је неколико малих НВО, са невероватним утицајем, наступало буквално као продужена рука Хашког трибунала и албанских лобиста, оптужујући и судећи без доказа свима, од политичара, преко официра до новинара, а истовремено форсирајући прикључење Србије Алијанси”.

Како се додаје, крајње је неумесно и неодговорно уопштавати и поистовећивати око 35.000 удружења грађана у Србији са малим бројем НВО које деценијама добијају медијску пажњу потпуно несразмерну броју својих чланова.

“Ако желите да знате одакле потиче њихова моћ, погледајте одакле се финансирају и све ће вам бити јасно”, каже за “Новости” социолог др Слободан Вуковић.

Он додаје да је погрешно и паушално уопштавање да они добијају паре са Запада јер како каже масовни штрајкови у Немачкој и Француској показују да на Западу живе нормални људи којима су пензије и плате само повод за излазак на улице, а суштински не желе да буду увучени у рат у Украјини.

“Прави узрок европских протеста је страх од одузимања слобода, јер су људи постали свесни да друштвеним процесима управља ‘дубока држава’, да је изборна демократија постала илузија, јер суштински владају неки људи које нико није бирао, већ их је неко поставио, као у случају чланова Европске комисије”, наглашава Вуковић.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *