Володин: Деградација западног политичког система и његових лидера на врхунцу

0
володин

(фото:дума.гов.ру)

Политички систем на Западу је деградиран, о чему сведочи потпуни губитак ауторитета његових лидера. Ово мишљење је у недељу, 2. априла, изнео председник Државне думе Вјачеслав Володин, преноси Известија.

„Западни политички систем је деградирао, а са њим и његови лидери, који не само да су изгубили ауторитет, већ су постали оптужени у кривичним предметима и скандалима“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Као пример, председник Државне думе је подсетио на оптужбе бившег председника САД Доналда Трампа за превару, због чега се бивши шеф Беле куће суочава са кривичним гоњењем.

Володин је истакао и да је у Европи слично. Тако је бивши француски председник Никола Саркози осуђен на затворску казну због корупције и покушаја подмићивања судије, а бившу немачку канцеларку Ангелу Меркел оптужио је немачки уставни суд за пристрасност и кршење принципа једнаких могућности политичких партија, рекао је председник Државне думе приметио.

Володин је истовремено нагласио да су у стварности све ове личности починиле много теже злочине. Према његовим речима, њихове одлуке су довеле до крвопролића и разарања, као и до милиона мртвих у Либији, Ираку, Сирији, Авганистану, Југославији и Украјини. Управо због тога, према речима председника доњег дома руског парламента, ови политичари треба да буду позвани на одговорност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Европски и амерички политичари одговорни за ово треба да буду изведени пред међународни трибунал и заслужено кажњени“, резимирао је Володин.

Пре тога, 31. марта, руско Министарство спољних послова представило је нови концепт руске спољне политике . У документу се, између осталог, наводи да Москва курс САД сматра главним извором антируске политике и ризика по своју безбедност, међународни мир и уравнотежен и правичан развој човечанства.

Прочитајте још:  Копнена војска САД: Војници који неће да се вакцинишу биће отпуштени

Истовремено, Алексеј Чепа, први заменик председника Комитета Државне думе за међународне послове, рекао је да је Русија назвала курс САД главним извором ризика за своју безбедност као одговор на акције Вашингтона . Народни посланик је додао да се Русија „ватрено бори“ за мултиполарни свет и да неће толерисати „било какву диктатуру са било које стране“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је 27. марта указао на могућност интеракције са западним лидерима тек након што се „отрезне“ . Према његовим речима, Русија ће се определити са перспективама интеракције са западним земљама под сопственим условима, када и ако се њихово руководство опамете.

Раније овог месеца, руски премијер Михаил Мишустин је приметио да је кретање ка мултиполарности у свету убрзано и да је Русија на челу овог процеса. Он је додао да се Руска Федерација данас бори за право да изабере сопствени пут, на основу својих националних интереса и делујући у корист свог народа.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *