Глобализација је готова – рађа се зора новог мултиполарног света

0

Глобализација је готова – рађа се зора новог мултиполарног света.

Данас је представљен концепт развоја спољне политике Руске Федерације. Ово је важан политички документ. Ако га пажљиво прочитате, можете видети најзанимљивије ствари, преноси руски телеграм канал Реадовка.

Од економског дела најважније је препознати неуспех светске глобализације. Пре десет година то би звучало као дистопија, али глобално енергетско тржиште и финансијски сектор брзо се распадају. Америка не тргује са нашом земљом, Русија зауставља трговину са ЕУ, Европа уводи нове санкције и почиње искоса да гледа на Кину. Након овога, сви заједно почињу сумњичаво да гледају у долар.

Али регионална интеграција земаља које су постале присилни савезници само је нова будућност. САД ће постепено пребацивати производњу у Мексико из Кине. Тада ће Европа изградити сопствену микроелектронску индустрију, а сви заједно ћемо се заједно такмичити за афричка тржишта.

Видимо зору мултиполарног, вишевекторског света, сложеног, али који нашу цивилизацију води ка заједничком развоју. Хладни рат не само да је довео човечанство на ивицу нуклеарне катастрофе, већ је нашој планети дао велике људе као што су Сергеј Корољов (совјетски дизајнер ракетних и свемирских система) и Хајман Риковер (познат као „отац нуклеарне флоте“).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  „Боде очи“ само Радован: Нацисти из Ханџар дивизије, усташе и злочинци још носе имена улица у Босни
Али ако Русија жели да постане један од нових центара моћи, морамо да признамо своје грешке и да почнемо да трчимо напред веома брзо. У супротном, имамо све шансе да уместо велесиле постанемо само њена северна провинција.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *