ОПЕРАЦИЈА “СТРЕЛА” И КОРИДОР ЗА ОРУЖЈЕ ИЗ АЛБАНИЈЕ

0
албаније

ОПЕРАЦИЈА “СТРЕЛА” И КОРИДОР ЗА ОРУЖЈЕ ИЗ АЛБАНИЈЕ: Тзв. ОВК била организована војска са наређењем – “Хијерархију треба фанатично поштовати”

У кући Јакупа Краснићија пронађен је доказ о убиству једне особе, као и доста доказа о хијерархији и команди ОВК. У документима пише да треба “фанатично поштовати хијерархију” и да је потребна “челична дисциплина” Ту су и докази о оснивању обавештајне структуре. Ове податке изнео је данас тужилац на суђењу бившим вођама такозване Ослободилачке војске Косова.

– Главни штаб је јединствена команда и то је највише командно тело ОВК- пише у једном од докумената који доказује да је ОВК била велика организација, да је главни штаб издавао наређења и именовања и да је то слато свим зонама.

Имали су овлашћења да некога похвале или притворе и све информације из зона су се слале главном штабу.

– Драги војници, поздравите заставу. ОВК се борила против војне пропагандне машине. Пријатељи и непријатељи су били изненађени што је ОВК била војно била спремна – речи су Краснићија у видеу који је приказан на суђењу, а он их изговара на обележавању годину дана од оснивања тзв. ОВК.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Приказане су и слике Краснићија са представницима ОЕБС. Такође је наглашено да је 24. марта 1999. године НАТО је ушао у сукоб са Србијом, а да је док НАТО бомбардовао српске положаје, ОВК наставила да делује. Тада је, наводи Тужилаштво, изведена операција “Стрела” која је створила коридор за доставу наоружања из Албаније на тзв. Косово.

Краснићи је, иначе, издао и књигу о деловањима ОВК.

Подсетимо, у Специјализованом суду за злочине на Косову и Метохији у девет часова је почело суђење бившим вођама тзв. Ослободилачке војске Косова ОВК Хашиму Тачију, Кадрију Веселију, Реџепу Селимију и Јакупу Краснићију.

Они су оптужени за ратне и злочине против човечности почињене у 42 нелегална притвора на Косову и Метохији и на два места на северу Албаније над најмање 407 притвореника, међу којима су били Срби, Роми и “нелојални Албанци”, од којих је најмање 102 убијено.

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *