Кинеске власти спремне за дијалог о Украјини; Макрон и Урсула фон дер Лајен стижу у Пекинг

0
кине, украјини, кина

Кина

Кинеске власти спремне су за дијалог са Европском унијом о мирном решавању кризе у Украјини и надају се стратешкој независности ЕУ по овом питању, изјавио је портпарол кинеског министарства спољних послова Мао Нинг.

„Спремни смо за дијалог и контакте са европском страном о политичком решењу украјинског сукоба“, рекла је она на брифингу, коментаришући изјаву шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен о потреби да Кина одигра конструктивну улогу у решавању овог проблема.

Кинески дипломата је подсетио да Кина није страна у украјинском сукобу. Надамо се да ће ЕУ показати стратешку независност и политичку мудрост“, додала је она.

Мао Нинг је нагласила да Пекинг чврсто подржава мировни процес у Украјини и да га активно промовише. Она је такође изразила наду да ће ЕУ предузети кораке који ће помоћи очувању дугорочне стабилности у региону.

Како је Урсула фон дер Лајен рекла у интервјуу за Фајненшел тајмс у уторак, Пекинг мора да игра конструктивну улогу у решавању сукоба у Украјини. Она је појаснила да је ЕУ „забринута због пријатељства (Кине) са Русијом“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас се у Пекингу очекује долазак председника Француске Емануела Макрона и европске шефице дипломатије Урсуле фон дер Лајен.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *