Момчило Алимпић: КРУПАЊСКО ЛОЗНИЧКИ ТУРИЗАМ У СТО ПОЗА

0
туризам

Момчило Алимпић: КРУПАЊСКО ЛОЗНИЧКИ ТУРИЗАМ У СТО ПОЗА

Објавише интернет странице, разни портали појединих листова, и то веома обавештених, а како и не би кад је туризам јавна делатност и после пропасти пројекта „Јадар“ тј. рудника литијума, последња шанса за спас Србије. Занимљиво је  да се афера о туризму у сто поза појављује на истом простору где је требало да буде и рудник литијума (шипак) и непосредно, после сазнања (још само будалама није јасно) да је рудник литијума у Јадру и Рађевини прошлост.

Већ сам писао и прогнозирао да ће (уколико дође до отварања рудника литијума) процветати хорор туризам. Признајем, погрешио сам, како кошаркаши кажу, у корацима. У силној жељи да народ Јадра и Рађевине „обрадујем“ хорор туризмом заборавих (после позирања нема кајања, каже једна народна преправљена изрека) на туризам из наслова текста. Историја рударства и индустријализације је, неумољиво, показала, појаву туризма у тим, већ наведеним позама као претходницу. Сетимо се само филмова о Дивљем западу (вестерна) и оних салуна где се продавао најгори виски (данашњи је још гори) претходница српске шећеруше, и нудила туристичка љубав у неколико поза. Касније је тек дошло до ескалације и квалитета поза. Кад смо код ових поза морам подсетити младе нараштаје (ни случајно о позама) о литератури која је била продаванија од Народног кувара и звала се …. у сто поза. Ово само из разлога да бих, колико толико, повезао два времена, а и разумевање даљег текста биће доста лакше.

Уместо салуна у Крупњу и Лозници се отварају билијар клубови у аранжману Ивана Исаиловића и његове супруге. Тако су Крупањ и Лозница припремљени за отварање рудника и процват ТУРИЗМА У СТО ПОЗА боље од  Дивљег запада. Добро упамтите брачни пар Исаиловић, Ивана председника општине Крупањ и Мирјане Ђурић Исаиловић, власнице билијар клуба Балканик у Лозници, само четвртог по величини у свету. Једна од највећих превара у Крупњу и Лозници је започела отварањем највеће пијаце на свету у дужини ид 300 километара (нажалост, није штампарска грешка). Замислите, нама се већ обратило неколико агенција из Амстердама и Брисела да посредујемо код туристичке организације у Крупњу да би што пре дошли у посету најдужој пијаци на свету. Нарочито су заинтересовани за стари кајмак код Краљице Драге на 101. километру пијаце и рујно вино Марка Краљевића на 202. километру исте пијаце. Али оно што их највише интересује је туристичка понуда из асортимана у сто поза, на било ком километру пијаце, није им  битан пол, за њих је то све исто.

Прочитајте још:  Ђорђе Милићевић нови министар просвете

Да се ипак вратимо актуелним догађајима. Приметили сте, а ко није, да се у афери „елитне проституције“ како је називају новине, а ја Туризмом у сто поза не помињу „елитни“ корисници ни по имену ни по иницијалима. Корисници тих туристичких услуга-поза су и неки полицајци, тајкуни, бизнисмени, дилери, градитељи станова и сл. Занимљиво је помињање једног полицајца-бизнисмена, нашом истрагом смо дошли само до псеудонима Црни и да хара Рађевином. Да је милионер и то онај са еврићима у то нико не сумња. Иначе занимање полицајац-бизнисмен нисам могао да нађем ни у једном шифарнику, чак ни у оном Шуваровом из осамдесетих година прошлог века. Мораћу сам да дефинишем то занимање. Полицајац као и десетине хиљада других полицајаца са малом платом, који да би преживео са својом породицом посади мало купине, малине, бораније (што је ове године била на цени).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ето додатних прихода. Не може се приуштити  Бог зна шта, као стан у Београду на води, ламборгини и сл. Али наш ПОЛИЦАЈАЦ-БИЗНИСМЕН, зваћемо га за сада Црни, може да приушти мало већу фирму, мерцедес, неколико станова, викендица, милиончића евра и наравно, бар неколико жена. Колико ли је посејао бораније и засадио малина кад све ово стече? Овом логиком могу дефинисати следећа занимања: лекар-бизнисмен, професор-бизнисмен. Замало да заборавим пензионере-бизнисмене, али то је већ тужна прича.

 Међутим, као што то код нас у земљи Србадији (није Страдији, мада личе једна на другу) све зна да измакне контроли то се и овог пута десило. Ти ПОЛИЦАЈЦИ-БИЗНИСМЕНИ, као и сви други људи, са својим слабостима, тај  ТЕШКО ЗАРАЂЕНИ новац (ко није сејао боранију и садио малину и не зна како је тешко доћи до динара) дадоше  посленицама туризма у сто поза али никако за развој тог туризма већ за уживање у туристичким чарима и позама. Намерно нећу да кажем које кога навукао и на шта, да ли оне полицајце, дилере, градитеље станова, тајфуне на себе и њихову лепоту или они њих на себе или на њихове ТЕШКО ЗАРАЂЕНЕ евриће, због којих мало па мало неко изгуби главу. Као што рекох, нису у питању само ПОЛИЦАЈЦИ-БИЗНИСМЕНИ, једном речју и остали ЗАШТИЋЕНИ БИЗНИСМЕНИ. Бели медведи поцркаше од муке. За чуђење је да се ниједна феминистичка група не огласи да заштити  ухапшене туристичке раднице илити посленице. 

Прочитајте још:  План Србије у десет тачака

Сад уводим виши ниво озбиљности у ову причу. Зашто  нико од полицајаца-небизнисмена, не учини ништа да те своје „колеге“ бизнисмене приведе правди (гледали сте филм „Зли поручник“ са Харви Кајтелом). Замислите само, активан полицајац, и то не начелник нечега а БИЗНИСМЕН и не зове се чак ни Љубиша, само га, како смо чули, зову Црни. Лозница је иначе позната по томе да два бивша начелника полиције данас стоје на челу, један владајуће странке а други на челу нагодне опозиционе странке. Обојица харају скупштином града Лозница (они су изузетак од оне тужне приче о пензионерима-бизнисменима). Као што се дâ видети, после обелодањивања афере о Туризму у сто поза по други пут награбаше само туристичке посленице, само што ово друго нај… не верујем да ће наплатити. Немојте одмах да их осуђујете, оне су у том Туризму у сто поза поднеле највећи терет. Па шта су хтели ПОЛИЦАЈЦИ-БИЗНИСМЕНИ и ЗАШТИЋЕНИ БИЗНИСМЕНИ? Има она народна „ни код бабе нема џабе“. Неко поседује туристичке лепоте у најмање сто поза, неко евриће, неко станчиће, па за толико квадрата оволико туризма. Политичарима је још лакше: то и то радно место кошта толико поза, дакле тргује се са оним шта имаш.

Као и у сваком злу, па и у овом има нешто добро. Сви ти, мука ми је да их више помињем, корисници туристичких услуга у сто поза, да ли платише порез колико је право, саградише ли какву задужбину и сл… Заборавили су и давање и мост и ћуприју. Нема бесплатног ручка па ни уживања у туристичким чарима. Како ћете објаснити својим супругама (иако мислим да нису ништа боље од вас) те своје гадости и неморал? Један Лозничанин, „легализовани политичар“ и бизнисмен, некадашњи власник илегалне (зато је сада легализована) Туристичке агенције у сто поза, некадашњи власник лекара-гинеколога (не чудите се, то и данас постоји) изјављује за једне новине да је запрепашћен колико је тај Туризам у сто поза узнапредовао. Нек се ни он, а ни ви се не чудите, за улазак у Европску унију ми треба да отворимо читаво једно поглавље о Туризму у сто поза и то и мушку и женску варијанту. Свакако ја честитам господину, који нам је проширио видике и упознао нас са историјом туризма у сто поза. Како се није представио, а требало је, ја сам на своју руку сазнао да се тај господин у то давно време одазивао на псеудоним Мало Маче.

Прочитајте још:  УХАПШЕН син Кељмендија, главног нарко боса блиског свим режимима на Балкану

Шта радити? Вама, туристичким радницама, које сте највише штете себи нанеле, саветујем пост, покајање и причест (о детаљима се распитајте код свештеника). О штети, коју сте тобоже нанеле корисницима ваших услуга не размишљајте, што су тражили то су и добили па вас још и оцинкарили полицији. За њих немам никакав савет осим да се одмах јаве свештенику.

И на крају, мислим да је лаж да је туризам најстарији занат.

Момчило Алимпић

Удружење „Заштитимо Јадари Рађевину“

   

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *