Наставак афере „Лобирање“: Телеком и даље покушава да избегне помињање у извештају ЕП

0

Телеком Србија

Наставак афере „Лобирање“: Телеком и даље покушава да избегне помињање у извештају ЕП.

Како сазнаје Н1, финални састанак на коме би требало да буду усклађени и објављени амандмани на извештај Европског парламента о напретку Србије биће одржан 14. априла. У међувремену, Телеком Србија наставља са лобирањем у покушају да избегне спомињање у извештају.

Према извору Н1 из Европског парламента, вероватно је да помињање Телекома неће остати у амандману број 195, који је поднела група европосланика предвођена Словенцем Клеменом Грошељем, у коме је Телеком означен као једна од великих афера, уз случајеве Јовањице, Крушика, Савамале и других, преноси Н1.

Прочитајте још:  Глобализам или васкрсење – Србија у кући Великог брата (видео)
Наводно је аргументација оних који су против (Владимир Билчик, известилац за Србију) да случај Телекома не треба мешати са примерима организованог криминала.

Извор близак једном од подносилаца амандмана, рекао је за Н1 да ће „остати“ амандмани у којима се спомиње утицај Телекома Србија на медије и контролу инфоримсања у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Криви смо и ми...
Н1 сазнаје и да Телеком све време лобира у Бриселу, покушавајући да убеди европосланике да је реч о сукобу две компаније, Телекома Србија и Унитед групе, а не о злоупотреби медија и контроли јавног информисања.

Портал Н1 упутио је у петак 31. марта Телекому Србија питања у вези са амандманима Европског парламента у којима се критикује њихов рад, али одговор те компаније још нису добили.

Нова.рс/Н1.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *