Милатовић: Није реално да Црна Гора повуче признање Косова

0
Косова

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

“Није реално да се очекује отпризнавање Kосова и то је ствар која је врло јасна”

Да ли је његова победа победа “српског света”, да ли се црква превише меша у политику Црне Горе, шта су први кораци којима гарантује да ће остати поштен у политици, у интервју за Дневник Нове, говорио је нови председник Црне Горе, Јаков Милатовић.

Јаков Милатовић, који је победио Мила Ђукановића на председничким изборима, уз излазност од скоро 70 одсто, каже да је у недељу био историјски дан за Црну Гору.

“Побеђен је један тродеценијски режим, који је симболизовао поделе, који је симболизовао заробљену државу, институције заробљене од криминала и корпуције и једно економско разарање наше привреде. Први корак у оздрављењу, победом над Ђукановићем, у недељу је већ направљен. Више од 70 одсто грађана је изашло, ја сам добио скоро 60 одсто, тако да је победа била велика и уверљива. Ипак, изазови су велики. Требају се засукати рукави. Надам се да након парламентарних избора, са новом владом и са мном на позицији председника, да ће ствари да крену набоље”, казао је нови председник Црне Горе.

На питање да ли ће сада одлука о признавању независности Kосова од стране Црне Горе бити повучена, Милатовић је рекао да је она јасна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Није реално да се очекује отпризнавање Kосова и то је ствар која је врло јасна”, казао је Милатовић и додао:

“Поџавамо све што се договоре Београд и Приштина, и сматрам да би нормализација односа Београда и Приштине била значајна за све земље у региону. У том смислу Црна Гора жели да буде један добар сусед, који ће негде промовисати добросуседске односе“.

Прочитајте још:  Еврофанатици закмечали: Изгубићемо безвизни режим са ЕУ!

Милатовић је рекао и да се Црна Гора истински креће ка Бриселу, те да ће због тога његова прва посета и бити Бриселу.

“Желим најбоље могуће односе са Србијом и док сам био министар економског развоја, то сам увек стављао у фокус. Србија је највећа земља Западног Балкана, и потпуно је природно да ће и моја посета Србији и након позива Вучића, уследити”, истакао је Милатовић и нагласио да му је важно да све те посете резултирају опипљивим резултатима за грађане и привреду.

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *