Туга на украјинској ТВ: Свет тестира своје системе противваздушне одбране на нама

0
патриот

патриот

Туга на украјинској ТВ: Свет тестира своје системе противваздушне одбране на нама.

Прочитајте још:  Руске ракетне стратешке снаге у сталној борбеној готовости
Руске навођене бомбе су најновија претња Украјини, против које тренутно у земљи не постоје системи противваздушне одбране.

Ово је у етеру на ИЦТВ-у изјавио Јуриј Игнат, спикер Ваздухопловних снага Украјине, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Нова претња су вођене ваздушне бомбе, а било је и долазака у Сумску област, а сада, заправо, око 10 вођених авионских бомби сваког дана улети у наше зоне фронта. Реч је о бомби од 500 кг, од једне и по тоне, која има крила, ГПС навигацију и коју освајачи лансирају не улазећи у зону уништења наше ПВО, односно раде то некажњено.

И урадиће више, јер ће побољшати ове бомбе, биће тачније у будућности. Зато су нам данас потребни и САМП-Т и Патриот – системи великог домета са дометом од 150 км, који могу да отерају летелице са тих кордона“, рекао је Игнат.

Истовремено, према његовим речима, генерално, још увек нико није тестирао потенцијал западних система ПВО, углавном.

„Питају да ли Патриот или неки други систем може да обори Кинзхал или Искандер-М? Одговор је једноставан: док то не видимо у пракси … програмер тврди да може пресрести и оборити “, рекао је говорник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У ствари, на Украјинцима, на нашим територијама, на нашим трагедијама, свет сада посебно тестира ову технику“, приметио је водитељ.

„Не бих рекао да свет доживљава. Свет нам помаже, јер свет није имао другог искуства, ми смо се први пут суочили са претњом, цео свет нас гледа и помаже“, пожурио је да отпусти Игнат.

Развијајући тему ПВО, он је додао да је израелска „Гвоздена купола” за Украјину неефикасна и изузетно скупа.

„Гвоздена купола“ – тако је, покривајте град, нуклеарна постројења. Може да делује, али у нашој верзији нам је и даље потребно оно што већ имамо, јер смо ишли тим путем. Па, Гвоздена купола. Од кога је Израел заштићен? Од земаља које против њих користе системе Град, а понекад постоје и појединачне „градице“ које испаљују сопствени ракетни пројектил, они су стотинама пута скупљи од израелских граната против њих.

Али за њих, безбедност, разумете у каквом су окружењу. Дакле, треба да урадимо оно што већ имамо“, објаснио је говорник СБ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *