Кроз “Отворена врата правосуђа” до потпуне контроле српског правосуђа од стране америчког фактора

0
право, фактора

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Кључна жеља западне агентуре, посебно америчког фактора је овладавање истрагама, односно стављање под потпуну контролу свих истрага које се воде пред Вишим тужилаштвима, посебно пред специјалним одељењима за организовани криминал и ратне злочине.

Отуда је у том сегменту убедљиво највеће ангажовање УСАИД организације, иначе организације америчке владе, која наводно кроз едукацију, семинаре, стручно оспособљавање, нуди разне погодности онима који пристају да прођу кроз њихове програме. Посебно се ту истиче програм који они обилато дотирају, а то је програм ”Отворена врата правосуђа”.

Приметићете, сви они из српског правосуђа који прођу тај програм или учествују у њему кроз писање тобоже стручних текстова некако избију у први план да постану судије или тужиоци, тужилачки заменици и помоћници.

На тај начин је створена једна огромна мрежа кадрова који су под директном контролом и који ће на перфидан начин извршавати задатке које пред њих стављају донатори. Не бих на овом месту отварао тему једне домаће НВО која је буквално испостава америчке амбасаде и која немилице хара српским правосуђем. О томе неки други пут. Вратимо се на истраге које су главни фокус западних амбасада, посебно америчке.

Ко контролише истраге, суштински контролише државу. Зато су Американци толико снажно инсистирали на променама Законика о кривичном поступку 2011.године и на увођењу тужилачких истрага.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Укинули су институт истражног судије, јер то нису тако лако могли да ставе под контролу и све истраге у комплету дали су у руке тужиоцима, који ни до данас се у потпуности нису оспособили да их квалитетно воде и зато неретко имамо страховите грешке у прикупљању доказа. Ипак, тужиоце, односно људе у тужилаштву, далеко је лакше ставити под контролу, јер се за њих у потпуности обезбеђују разне едукације, путовања, стручна усавршавања, семинари, а све су то одлична места да им се приђе и да се заврбују.

Прочитајте још:  Кад америчка владина агенција УСАИД финансира невладине организације у Србији!

Нешто лагоднији живот, брже напредовање, финансијска сигурност и имате савршено обрађеног кадра који ће истраге радити онако како ви од њега захтевате. Како би постао популаран обезбедиће му се гостовање на неком од контролисаних медија, ако буде потребе прогласиће се јунаком у борби против криминала кога власт гуши да похапси криминалце и када му се довољно уради на популарности он је спреман да ускоро ради као подмазан за оног кога је тако винуо у звезде. Слично се ради и са судијама, али о томе неки други пут.

Владимир Ђукановић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *