Теме и дилеме након 2. априла: Здравко „друг“ и „пријатељ“!

0

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Теме и дилеме након 2. априла: Здравко „друг“ и „пријатељ“!

Прочитајте још:  Србија донирала пет милиона за Светосавску недељу у Северној Македонији
Најлакши начин да препознате кукавицу је када крене у општој еуфорији да користи и злоупотребљава зебње часних људи. Мислим да је сваки иоле разуман човјек данас забринут у Црној Гори и да се барем интимно пита којим путем ће наставити друштво након слома Мила Ђукановића. Е баш ту објективну забринутост су одмах након другог круга предсједничких избора кренули да исмијавају недостојни идиоти.

Репрезентативан примјерак кукавице која је прва искочила и у лице нам сасула која је агенда за вријеме пред нама је Здравко Кривокапић. Та ускогруда људска карикатура, која је на позицији премијера након 30.8.2020. посустала на сваком питању које се показало као мањи или већи проблем, данас је дошла у позицију да дијели лекције и прича о стратегији и политичком курсу својих политичких синова а све након што је неколико пута пометлан из јавног живота а свједоци смо сви и саструган са фреске на којој су га осликали они које је слушао а све иза леђа Митрополиту Јоаникију и истинским духовним ауторитетима СПЦ. Међутим и такав какав је, некоме је и даље потребан па га волшебно враћа у политички живот.

Прочитајте још:  Српски свет или „отворени Балкан“?
Недостојног кловна Здравка, који цијели свој живот животари а да никада није ни покушао да се насмије проблему, који није осјетио тешкоће док је крцкао и уживао у привилегијама система који је био упоставио Ђукановић, ништа не обавезује па се данас дрзнуо да нам дијели лекције о моралу и етици.

Несрећни Здравко Кривокапић искључиво полази од себе у овој својој новој улози која га је запала, јер изостанак савјести у његовом случају оправдава његову потребу да непринципијелно и после свега изађе из буџака у ком бивствује и обрати се јавности и то у стилу крупне приче али очигледно једног јаловог идеолога из Цуца, кога ја сам сигуран и његови укућани не фермају и не зарезују.
Пошто се гибет из Цуца, а лично му нисам дао тај надимак иако сви мислите да јесам, осјећа позваним да поставља питања, дијели лекције, одговара на питања и отклања сваку сумњу, онда нека буде и мени дозвољено да поставим овако јавно неколика питања а можете их доживјети и као моје констатације, па како вам год буде лакше.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је да неко баш све жели да огади народу, да у јавним наступима изостаје витешког, да су смутљивци попут Здравка поново на површини, па пошто је тако онда је нормално да прљава игра добије свој одговор и са тим ризиком што ми неко може злоупотријебити дио који се тиче неколика наша разговора у четири ока.

Иначе, посебно ми смета што од упокојења блаженог помена Митрополита Амфилохија његово име у недостатку доказа потежу највећи лицемјери, такав је свакако Здравко Кривокапић а свједоци сте ми да је тако. Знате, оно када се Криви увије као тужна врба и изговори његово име већ готово три године код мене изазива гађење, јер је он недостојан да га спомене из неколика разлога.

Прочитајте још:  Вучић:Србија планира да купује гас од Грчке преко Бугарске
Кренимо редом. Прво, у неком прошлом времену у ком је мало ко знао за Здравка Кривокапића, тамо неког професорчића на Универзитету ЦГ и на Богословији на Цетињу, он је користио то што је интересно близак СПЦ и у стилу класичног агента провокатора ширио двосмислене приче о Митрополиту Амфилохију и његовом духовном раду. Овдје ћу да станем али са жељом да се ова прича настави ако кукавица Здравко Кривокапић буде желио да је отворимо до краја и без увијања. Па да онда питамо неке ствари јавно његовог и његове породице духовног оца, који је у међувремну изопштен из Цркве а код кога се исповиједао дуго времена после, свјесно и док је овај већ био у прелести са њим одржавао духовну заједницу.

Питам сада јавно Здравка Кривокапића зашто када помиње Митрополита Амфилохија није поштен па не помене никада ни једном ријечју разговор између њих двојице одмах након потписивања оног Споразума са Дританом и Алексом после избора 2020? Тада га је мудри старац у једном манастиру у околини Подгорице савјетовао да не смије да дозволи као мандатар да ДФ не учествује у извршној власти а на ово ми се Криви пожалио у једном разговору дан после тог сусрета Митрополита Амфилохија и њега. Народу је након упокојења у Господу Митрополита Амфилохија пласирана сасвим друга прича, а ја вам овдје тврдим да се неке ствари не би дешавале да је Владика остао са нама на земљи само још мало и да Здравко Кривокапић са својим менторима не би радио што је радио након његовог упокојења.

Прочитајте још:  "Фејсбук": Дугогодишњи агент ЦИА задужен за изборе широм света
Идемо даље. Када Здравко Кривокапић прича о моралу, политичким трговинама и трансакцијама без покрића, питам га овдје јавно да ли је а ако јесте од ког подгоричког бизнисмена узео 350.000,00 евра (словима: тристотинепедесетхиљадаевра)? Да ли је трансакција ишла преко рачуна или је новац предат у кешу а под изговором да се отварају канцеларије НВО Не дамо Црну Гору, јер се наводно у Срској кући у Подгорици гдје је била његова канцеларија све прислушкује и све слуша у Београду? Замислите, па све и да га је неко прислушкивао а није, шта је то што Београд и Србија не треба да знају и шта им треба сакрити а ја вам тврдим да су одређени кружоци одмах након 30.8.2020. и побједе народа на изборима жељели да је искористе и усмјере на политичку борбу против власти у Србији, што је подло, лако доказиво и што ће сви који не вјерују овој тврдњи врло брзо имати прилику да се увјере да је тачно. Одређене силе из сјенке управљају ликовима као што је Здравко Кривокапић али и свима онима који су испали из његовог политичког шињела, а најсрећнији бих био када би ме вријеме пред нама демантовало у овој тврдњи.

За крај ове објаве желим да вам кажем да вас избори 2.4.2023. нису учили слободнима, ваљда сте били слободни људи и када сте били хапшени, пребијани, када су вршили разне притиске на вас и ваше породице, били сте слободни док сте све издржавали и нисте пристајали да будете сломљени, не само физички него и духом. Зато опрезно и не дозволите себи да вам о слободи причају најгори међу нама а један такав је Здравко Кривокапић, лик који ће остати упамћен као неко ко је желио да буде свачији друг а који никада није био ничији пријатељ. Јер, на Здравка не рачунају озбиљно ни они којима је и којима би опет, безпоговорно извршавао наредбе, а добро их је слушао него о томе неки други пут.

Владимир Вуковић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *