Укромедији: Наставља се поступак изручења бившег генерала СБУ Наумова из Србије

0
наумов

Андреј Наумов(фото:Телеграм)

Укромедији: Наставља се поступак изручења бившег генерала СБУ Наумова из Србије.

Прочитајте још:  Виола фон Крамон: Није на Србији да одлучује да ли Косово може да уђе у УН
Украјинска страна наставља процедуру за изручење бившег генерала Службе безбедности Украјине Андрија Наумова из Србије, изјавила је Татјана Сапјан, саветник за комуникације Државног истражног бироа.

„На захтев Државног истражног бироа и Канцеларије генералног тужиоца, наставља се поступак за изручење Андреја Наумова из Републике Србије, где се налази у притвору“, рекао је Сапјан на брифингу у Кијеву у среду. .

Прочитајте још:  ЏУБОКС ПРОТЕСТАНТ: Лазовић мало протестује, па се онда бахати по луксузним летовалиштима, а одакле му новци?
Она је истакла да је екстрадиција континуиран напредак.

„Сада ми, СБУ, као агенција за спровођење закона и тужилаштво, чинимо све да сарађујемо са службама у Србији и уверимо их да је ово изручење важно за завршетак преткривичне истраге“, додала је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  АМЕРИКА ЋЕ ДАТИ УКРАЈИНУ РУСИЈИ?! Боље и то, него да се сретну на Месецу
Како је саопштено, Андриј Наумов, бивши шеф Главног одељења унутрашње безбедности СБУ, осумњичен је да је украо више од 3,2 милиона УАХ у периоду 2019-2021. Истрагом је утврђено да је званичник 2019. године био на челу једног од државних предузећа, али је одлучио да ради за СБУ. Уместо да поднесе оставку у државном предузећу, обавестио је запослене у рачуноводству и извештајима предузећа да је наводно позван на служење војног рока у СБУ. Истовремено се запослио у СБУ не на регрутацији и морао је да напусти претходни посао. Међутим, захваљујући лажним информацијама које је дао, компанија је наставила да му исплаћује плату као регрутованом војнику.

Печерски окружни суд Кијева у односу на њега у одсуству је изабрао меру забране у виду притвора.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *