Вучић позвао председника Киргистана у Србију

0

Вучић позвао председника Киргистана у Србију.

Садир Жапаров примио је данас, 6. априла, првог потпредседника Владе, министра спољних послова Србије Ивицу Дачића, који је допутовао у званичну посету земљи. Ово је саопштила служба за информативну политику председничке администрације.

Прочитајте још:  Студенти блокирали Филозофски факултет у Новом Саду због срамних изјава Динка Грухоњића! (ВИДЕО)
Садир Жапаров је истакао да постоји значајан потенцијал за политичку, економску, културну и хуманитарну сарадњу две земље. Киргистан је отворен за заједнички рад са српским партнерима. Он је истакао да на политичком плану Киргистан и Србија немају несугласица и спорних питања, што је за киргистанску страну веома драго.

Председник је такође изразио уверење у потребу наставка заједничког рада за даљу сарадњу две земље и пренео срдачне поздраве председнику Србије Александру Вучићу.

Прочитајте још:  Етиопске ваздушне снаге обориле су авион који је нарушио ваздушни простор земље
Ивица Дачић је захвалио Садиру Жапарову на сусрету и пренео срдачне поздраве у име председника Србије Александра Вучића и његов позив да посети њихову земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар спољних послова Србије је напоменуо да између две земље постоје слични ставови по многим питањима, али да билатерална сарадња још увек није довољно развијена. У том контексту, важно је да овакве посете буду подстицај за развој заједничке интеракције.

Након састанка, стране су се сагласиле да развијају и јачају пријатељске односе између Киргистана и Србије у различитим областима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *