Тужилац Љубивоје Ђорђевић се препознао у речима Тужиоца Стефановића

0

Аутошовинистички и другосрбијански медији праве нову Лауру од Тужиоца Првог основног јавној тужилаштва у Београду који је на том месту 13 година, од 2010. године,и на које је биран чак три пута.

О њему је обилно говорио Срђан Ного који га именује као једног од главних експонената недозвољеног утицаја у српском правосуђу.

Колико нам је познато до сада Љубивоје Ђорђевић није демантовао наводе Срђана Нога истакнутог националног активисте и бившег народног посланика.

Виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић у интервјуу из 16. фебруара ове године, указује да одлуке које доноси у раду тужилаштва, а које имају одјек у јавности, имају за циљ ефикасније поступање и уједначавање тужилачке праксе, тако да сви грађани буду једнаки пред законом.

“Kада кажем сви, мислим да сви треба да одговарају по истим стандарима било да су лекари, радници, полицајаци, инвеститори или јавни функционери. Нико не може бити аболиран од кривичне одговорности без обзира којим се послом бави”, децидан је Стефановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, како каже, део његових колега, који се крију иза појединих медија, неки адвокати, али и народни посланици у јавности нападају те одлуке бесмисленим коментарима, јер им смета што се нешто мења у систему.

“Лично сматрам да им смета то што им разотривамо злоупотребе, разбијамо устаљене методе за обесмишљавање права и правде, тзв. ‘комбинације’ или пак активности на ивици законитости. Наставићемо наш рад, у складу са Уставом и законима, на борби против свих облика криминала, а посебно системске корупције. За видиљиве резултате потребно је време, јер ће сигурно бити много отпора”, поручио је Виши јавни тужилац.

Прочитајте још:  Поруке са самита у Бриселу: НАТО гарантује безбедност на Балкану, али је Србија одговорна

Индикативно је да ли су ове речи погодиле Ђорђевића, па се осетио прозваним. Изгледа је напад најбоља одбрана, па још ако те Хил и другосрбијански медији промовишу у Лауру, успех и заштита од одговорности у српском правосуђу је загарантован.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *