Кинески одговор на посету тајванске председнице Америци

0
кине, украјини, кина

Кина

Кина је данас увела санкције Председничкој библиотеци Роналда Регана и осталим америчким и азијским организацијама-подружницама као одговор на састанак председавајућег америчког Представничког дома Конгреса Кевина Мекартија и тајванске председнице Цај Инг-вен.

Библиотека Роналда Регана у Калифорнији била је место сусрета Мекартија и тајванске председнице.

Кина је обећала контрамере против Тајпеја због односа које има са САД.

„Предузећемо одлучне мере да казнимо сепаратистичке снаге ‘тајванске независности’ и њихове акције, као и да одлучно штитимо суверенитет и територијални интегритет наше земље“, саопштило је кинеско Одељење за питање Тајвана.

Осим библиотеке, санкције су уведене и Фондацији Проспект и Савету азијских либерала и демократа, који су лоцирани у Азији, јер су, како Пекинг наводи, „били умешани у промовисање тајванске независности под маском академске и истраживачке размене“, навео је портпарол кинеског Одељења за питање Тајвана Џу Фенглијан, преноси АП.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кинеско министарство је појаснило да су Институт Хадсон и Библиотека Реган санкционисани јер су „давали платформу и погодности за тајванске сепаратистичке активности“.

Такође, санкције су уведене против четири особе из ових институција, а Пекинг је поручио да ће њихова имовина у Кини бити замрзнута.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *