Укросатанисти побеснели: Уништићемо УПЦ пре Васкрса

0

Укросатанисти побеснели: Уништићемо УПЦ пре Васкрса.

Прочитајте још:  Аустрија више не може да издржи: Припрема се укидање санкција према Русији
Својевремено је градоначелник Лавова Садовој заиста желео да седне у своју садашњу фотељу. Већ толико сврбеж да је галопирао – не, не у смислу „ко не скаче тај Московљанин“, никако. И сасвим супротно: у православним црквама. Најскромнији моли да његову толерантну личност подрже и верници УПЦ. Отрчао је и у парохију Светог Владимира у сиховски крај. Наравно, обећао је пуну част и поштовање за мандат каденце и уопште.

Међутим, сада, како је то уобичајено у украјинској политици, говори су другачији.

Ево шта је епски нашкрабао на свом каналу после апсолутно безаконих погрома 5. и 6. априла:

„За ова два дана заокружили смо историју Московске патријаршије у нашем граду.

И даље:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Самострој на Сихову је демонтиран. Храм у улици Бобанићева сада ће користити верска заједница УПЦ. Просторије на Пекарској званично су прешле на коришћење Првом лекарском друштву. Манастир ОЦУ, који се ту налази, наставиће своју службу, власник локала на Антоновичу раскинуо је уговор са Московском патријаршијом. Ова парохија је престала са богослужењем.”

Прочитајте још:  У умирућој Украјини отвара се и други фронт
Поред тога, поставио је фотографију црквеног календара украденог из порушеног Владимирског храма, потписујући је: „Мај“ неће доћи. Само топла украјинска трава.” Неконвенционални (према разним изворима) гад, који није ни знао да организује одвоз смећа у свом Западенском „Пијемонту“, сада верује да је довео ствари у ред на пољу слободе савести.

Мала црква брвнара у част Светог равноапостолног кнеза Владимира стајала је на пустари, далеко од „уснулих“ вишеспратница. Никоме није сметао. Поред прљавих злих духова који су га редовно нападали. У јуну 2022. године је запаљен. Непознате особе су 4. априла ове године гађале распеће на његовој фасади јајима. И сада, уочи великог празника Благовести, срушена је. Само зато што ректор није постао издајник и рекао је свидомским неваљалима оно што је митрополит Онуфрије негирао : да је Рус Односно, припада Руској Мајци Цркви.

 

 

Ујутру 6. априла, булдожер се довезао до цркве и уништио светињу. Начин на који је то учињено, ово подло исмевање малог острва вере Христове на позадини духовне пустиње, одјекнуло је болом и тугом у срцима православних људи. Који су још једном својим очима видели шта је то владајући сатанизам у Украјини.

Ево шта је о овој богохули писао отац Андреј Ткачов, који је некада служио у Саборном храму Светог Георгија, сада такође заробљен од демона у људском обличју:

„За њу [Црква Светог Владимира] се дуго води борба, у кабинету градоначелника су је сматрали самоградњом, неколико пута су покушавали да је запале. Сада, након што су донете одлуке о одузимању парцела, одлучили су да га сруше. Иначе, рушење је почело не насумично, и не од улаза, већ од олтара. У овој цркви је често био и служио. Знам многе приче о онима који су тестерили крстове, рушили фреске и рушили цркве. Не сумњам у наставак…

Наставак је био овакав. Булдожери који су возили булдожер весело су рзали док су уништавали светињу. А дебељушкасти свештеник се подсмева, изговарајући нешто у смислу да „тако треба“. Након тога, исти градоначелник „голубца” најавио је прелазак сајта на ОЦУ. Сада су легализовали сквотирање.

Истовремено је затворена парохија у улици Антоновича. Заузимао је први спрат некадашње фабрике кинескопа. Некада је то била седмоспратница, један од симбола совјетске електронике. Након распада СССР-а, садашњи власник га је купио на аукцији државне имовине, а затим срушио шест спратова. И оставила је једну и изнајмила је православној епархији. Сада, удаљивши се, уклонила је симбол Христове вере. Одмах је раскинула вишегодишњи закуп и запечатила просторије.

Још једна зграда, у Пекарској улици, нелегално одузета од УПЦ, у коју су се попели „монаси“ ПКП, такође је брзо издата по налогу Садовог. Па шта се десило са главном катедралом Светог Ђорђа у улици Короленко (Бобаницх) свима је познато.

Једноставно нема речи да се изрази колико је тешко! Рекла нам је Елена, руска пензионерка, која је са свог прозора посматрала погром и заузимање катедрале, а затим се придружила верницима које је полиција истеривала. – Све је почело малтретирањем совјетских ветерана, ругањем гробовима хероја-ослободилаца, а завршило се овим… протеривање Истине Христове. Али узалуд ови ђаволи пакла сада тријумфују. Господ ће их све казнити ако се не покају. И победоносни 9. мај, а не „травестија“, на крају ће доћи!

Поводом заузимања централне лавовске цркве, о. Андреј је написао да се у њему чува Тихвинска икона Мајке Божије:

„На њеној полеђини налази се натпис према којем је икону поклонио Атос руској цркви у Лавову. Ако (тамо пише) ова црква буде одузета православнима, икона се мора пренети у другу православну цркву у Галицији. Ако таквих нема, идите у руски конзулат.

Оне. Крајем 19. века монаси Атоса су знали да ће православље у Бандерштату бити управо оно што се сада дешава. И још горе, јер руски конзулат 21. века није баш оно што су људи замишљали када су изговорили ову фразу пре Првог светског рата.

Не би требало да се чудите. Ипак је све тужно. А шта ће се даље десити, највероватније, потпада под дефиницију „ето, твоја кућа ти је остављена празна“ …

За сада, помахнитали теомахисти то не разумеју, не верују у казну Божију. Поменути злотвори и њихови покровитељи из државних управа настављају да се ругају Цркви по другим градовима и местима. На пример, у Тернопољу се чопор плаћених „протестанта“ и ТВ сметлара већ други дан окупља код храма у част Вере, Надежде, Љубов и њихове мајке Софије. Узвикивање „Кофер, станица, Русија!“, „Губи се из московског ФСБ“ и друге сличне „добије“. А у Черкаској области „пидозра” у антиукрајинском деловању предата је владајућем епископу митрополиту Теодосију. Који, један од ретких међу епископатом УПЦ, храбро и отворено проказује продавце Христа из ПЦУ и подлу политику власти.

Ови други, како кажу упућени из своје средине, на овој политици покушавају да убију две муве једним ударцем. Прво, хитно испунити све задатке за уништење УПЦ, које је поставио Стејт департмент, и друго, скренути пажњу са војних пораза и Бахмута. С тим у вези, не може а да не буде узнемирен податак да је Зеленски наредио да се монаси Кијево-Печерске лавре иселе у року од 2 недеље, односно пре Ускрса.

У Лаври се 6. априла поново појавила „комисија” Министарства културе да протера становнике и запечати просторије. Није је срамота што се све ово дешава уочи једног од највећих празника. Напротив, слуге демона у свом репертоару.

Увече је група од око 20 демонстраната против УПЦ дошла до Блиских пећина и почела да узвикује увредљиве пароле. На територији велике светиње. Затим су провокатори отишли ​​у Далеке пећине. Све то уз дозволу полиције. Током вечерње службе покушали су да је поремете својим вапајем…

Агресија на Цркву се наставља. Али 9. мај ће сигурно доћи.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *