Зашто је доларски систем финансијска пирамида, објаснио је економиста

0

Зашто је доларски систем финансијска пирамида, објаснио је економиста.

Прочитајте још:  Сенат САД одобрио је пријем Финске и Шведске у НАТО
Директор череповечке ливнице и машинске фабрике, економиста Владимир Боглаев, у пројекту „У теми” на Јутјуб каналу БелТА објаснио је зашто је доларски систем финансијска пирамида.

“Сада стојимо на следећој екстремној тачки. Само ова екстремна тачка се тиче не само наших земаља, већ и целог света. Иако ће се десити отприлике исто што и у време распада Совјетског Савеза. Неки макрорегиони ће Како се распао Совјетски Савез, колапс нашег глобалног финансијског света ће се десити отприлике на исти начин.Али не могу да кажем да ће то бити крај глобализма.Не верујем да ће бити различитих полова и мултиполарности. света. Наравно да ће доћи до одређених секција, али само да би у будућности поново дошло до спајања“, рекао је Владимир Боглаев.

Према мишљењу економисте, сада је процес поделе света на макрорегионе скоро неизбежан. „Али то неће постати тренд целокупног људског развоја. У свом животу сам учествовао у прилично великом броју финансијских пројеката и могу да замислим како функционише финансијска пирамида. Деведесетих година многи пројекти који су се одвијали у Русији су били нека врста пирамида.Не говорим само о МММ.Много се говорило да је долар пирамида.Неко се насмејао на то да сви чекају да се долар сруши,али се није срушио.Али долар, као и свака финансијска пирамида, заиста има одређена ограничења“, приметио је економиста.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Лудилу нема краја: Западни политичари расправљају о предлогу да се прихвате пасоши "нове Белорусије"
Према речима Владимира Боглаева, ове границе зависе од капацитета. У случају долара, у свету више нема земаља на које се може проширити утицај ове валуте. “Поред тога, поверење није ништа мање важно за одржавање пирамиде. А сада смо истовремено дошли у период када се завршио простор на који се може проширити владавина пирамиде долара, а поверење је почело да се руши невероватном брзином”, нагласио је.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *