КИЈЕВСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ОДЛУЧИЛИ: Шта ће бити са митрополитом Павлом? (ВИДЕО)

0
митрополитом

Митрополит Павле (Фото: РИА Новости)

КИЈЕВСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ОДЛУЧИЛИ: Шта ће бити са митрополитом Павлом? 

У Украјини намеравају да искористе митрополита Павле као адут за размену ратних заробљеника.

Секретар Савета безбедности и националне одбране Украјине Алексеј Данилов је рекао на украјинској телевизији да украјинске власти узимају за таоце свештенике УПЦ ради накнадне размене за заробљене украјинске војнике.

То се, према речима Данилова, односи и на намесника Кијево-печерске лавре митрополита Павела.

„Морате да схватите да је велики број представника ФСБ Руске Федерације међу оним људима који носе мантије и ходају са крстовима и претварају се да су свештеници УПЦ Московске Патријаршије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Имајте на уму да је број службеника ФСБ првог, петог, деветог одељења у овој заједници (свештеници УПЦ) веома, веома велики. И то је оно о чему треба да разговарамо. Ово је прво питање.

Друго питање: данас се не боримо са религијом, ако неко жели да комуницира са Богом, молим вас, комуницирајте. Али ако Бога представља представник ФСБ, онда се ради о сасвим другим стварима – о националној безбедности …

Дакле, на територији наше државе неће постојати ниједна институција (црква – прим. ред.) која је везана за Руску Федерацију, за њихову заједницу, чак ни верска заједница која сарађује са руским терористичким режимом“, каже Данилов.

Он је захвалио онима који су у Хмељницкој и Лавовској области палили цркве и насилно протеривали свештенике и вернике.

„Нећемо га само поклонити (митрополита Павела – прим. ред.), то је „фонд за размену“. Не знају сви грађани да размењујемо представнике Московске Патријаршије за наше ратне заробљенике, а такве размене су се већ дешавале више пута, нису биле јавне, а ако процедура буде правилно формализована, радо ћемо их разменити за наше ратне заробљенике, и то не само онај момак кога сте навели (митрополит Павел, – прим. ред.), већ и други представници ФСБ Руске Федерације (Данилов још говори о свештеницима УПЦ, – прим. ред.), како би их заменили за наше ратне заробљенике.

Прочитајте још:  Рогов је известио о гранатирању Токмака од стране Оружаних снага Украјине

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *