МАРИЈА ИЗ ЧАЧКА ПРОЖИВЉАВА АГОНИЈУ Очајна мајка тврди да јој је бивши муж отео ћерку: Дете живи у страху од ОЦА ОТМИЧАРА, са мном јој забрањује контакт! (ФОТО)

0

МАРИЈА ИЗ ЧАЧКА ПРОЖИВЉАВА АГОНИЈУ Очајна мајка тврди да јој је бивши муж отео ћерку: Дете живи у страху од ОЦА ОТМИЧАРА, са мном јој забрањује контакт!

Марија Милошев из Чачка мајка је малолетне кћерке која је након развода припала управо њој, а то је и одлука коју је донео Апелациону суд у Крагујевцу. Међутим, Марија се већ десет месеци бори да дете буде са њом, пошто њен бивши супруг како тврди не поштује ту донету одлуку, а дете, према њеним речима је отео у јуну прошле године.

“Две недеље пред крај школске године у јуну месецу 2022. године супруг је дете узео после суда у Крагујевцу, ја сам законски старатељ, а он дете више није вратио, њене ствари су остале у соби, онако како их је она оставила. Очајна сам, ово горко животно искуство ме натерало да верујем да су у случају мог детета све институције заказале, а оне би требало да спроводе закон и да се старају о правима детета. Нико не реагује на моје вапаје, молбе, дописе, обраћала сам се надлежним министарствима, судијама, социјалним радницима. Своје дете не виђам, ретко га чујем, оно је заточено,” рекла је Марија за РИНУ.

Оцењују је у основној школи у Пожеги, а мени пишу прекршајну пријаву

Прочитајте још:  Мештани села око Чачка немају струју 12 или 14 сати дневно, протестовали испред ЕДБ
Мајка малолете кћерке одлучила се и на протест испред зграде Основног суда у Пожеги. Она додаје да се медијима обратила зато што институције које треба да раде свој посао, а ту пре свега, како каже, мисли на Центар за социјални рад, који треба да обезбеди предају детета мајци и Основни суд у Пожеги који је наложио да се дете врати су заказале и како истиче чини јој се да сви раде у интересу оца детета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Моје дете не иде у школу у коју је редовно уписано и где је провело прва четири разреда, дете сада похађа основну школу у Пожеги, може ли дете да буде истовремено уписано у две школе? Њу оцењују у основној школи у Пожеги, а мени пишу прекршајну пријаву у школи у Чачку јер дете не доводим на наставу. Основно јавно тужилаштво у Чачку, против оца отмичара покренуло је кривични поступак због основане сумње да је починио кривично дело одузимања малолетног детета. Моје дете живи у страху, што од очевих претњи, емоционалних уцена, застрашивања и контроле до тога да готово нема контакт са мном, јер јој отац то забрањује. Он нема осећај према детету, све што ради је израз његове мржње према мени,” рекла је ова очајна мајка из Чачка.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku protiv oca otmičara pokrenulo je krivični postupak
(фото:РИНА)

Прочитајте још:  Самохрана мајка: У "Аптиву" ко добије корону - вишак
Марија се развела 2015. године, како је рекла, спашавајући свој живот и живот свог детета, а одлуку да не трпи насиље и да се разведе, додаје да је платила врло скупо.

Питам се само, да ли је могуће да институције не виде тако једну очигледну ствар. Мој бивши муж се у својој глави није развео од мене и дете користи као инструмент у обручану са мном. Након свега моје дете је уморно и замислите само какве последице на њу све ово може да остави, каже она.

Marija je u očaju: Niko ne reaguje na moje vapaje, molbe, dopise...

Центар за социјални рад у Пожеги не жели да се оглашава

Поводом ове ситуације упућен је упит Центру за социјални рад у Пожеги, а они су послалали следеће саопштење:

“Због осетљивости самог предмета и обавезе Центра да штити приватност и интерес малолетног детета никакво медисјко појављивање не одобравамо као установа. Треба дати пуно поверење надлежним институцијама да се предмет ваљано оконча и да се дете овог узраста заштити од било које медијске експонације. Свако медијско појављивање док судски спорови трају, нису препоручљиви јер могу утицати на рад институција.

Блиц/РИНА

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *