Зашто Америци треба оружје Апокалипсе?

0

Зашто Америци треба оружје Апокалипсе?

Члан један

Термин „тектонско оружје“ и његов синоним „сеизмичко оружје“ увео је у оптицај 1992. године дописни члан Академије наука СССР А. Николаев, који га је дефинисао као нешто што је способно да изазове разорни земљотрес користећи акумулирану тектонску енергију црева.

Први експерименти у развоју тектонског оружја изведени су током Другог светског рата на Новом Зеланду, када је америчка морнарица покренула пројекат Сеал (Сеал) . У Откровењу Јована Богослова анђели ломе печате са свитака, изазивајући Апокалипсу…

Идеју о пројекту родио је 1943. године амерички официр Е. А. Гиббсон. Посматрајући рад инжењерских одељења, који су користили експлозивна пуњења за подводне радове, приметио је да су у овом случају настали јаки таласи. Гибсон је сугерисао да би се детонацијом снажног пуњења под водом могао створити џиновски деструктивни талас, упоредив по ефекту са природним цунамијем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Америчка морнарица се заинтересовала за ту идеју, видећи је као алтернативу атомској бомби. Пројекат је подржала влада Новог Зеланда, која је обезбедила полигон за подводни рад.

Прочитајте још:  За путовања у ЕУ биће потребна инстант виза која ће коштати …
1944. године, под вођством новозеландског професора Томаса Личија, на острвима у близини Нове Каледоније тестирана је такозвана „цунами бомба“ (Тсунами бомба). За седам месеци изведено је 3700 пробних експлозија мале снаге. Тестови су показали да истовремена детонација неколико двокилотонских ТНТ експлозивних пуњења постављених на дно океана на удаљености од око 8 км од обале може створити деструктивни талас.

Планирано је да пројекат Сеал буде коришћен против Империјалног Јапана, али су атомске бомбе „Кид“ и „Дебели човек“ брже развијане и, према прелиминарним прорачунима америчке војске, биле су ефикасније.

Према египатском часопису Ал Осбоа , земљотрес и цунами у Индијском океану у децембру 2004. изазвани су “цунами бомбом” коју су детонирала америчка и израелска војска. 

2011. године, разорни цунами у Јапану изазвао је катастрофалну несрећу у нуклеарној електрани Фукушима-1. Убрзо после ове несреће, начелник једног од одељења руског Генералштаба пуковник Сергеј Устјугов је у разговору са мном изнео мишљење да је џиновски цунами изазван тектонским оружјем америчке војске. Године 2013. америчким друштвеним мрежама кружила је студија независног новинара Џима Стоуна у којој се наводи да су Израелци поставили „цунами бомбу” да би спречили Јапан да испоручује Иран обогаћеним уранијумом.

Индиректна потврда ових верзија може бити  изјава власника нуклеарне електране, Токио Енерги Цомпани ( ТЕПЦО ), да је могућност цунамија ове величине изван подручја разумних претпоставки.

Прочитајте још:  Отворени позив из Лондона на директан сукоб: НАТО војнике послати у Украјину (ВИДЕО)
Постоје два тајна совјетска програма „Вулкан“ и „Меркур-18“ (НИР бр. 2М 08614ПК) – „Метода даљинског удара на извор земљотреса коришћењем слабих сеизмичких поља и преноса енергије експлозије“. Ове програме је координирао Институт за геологију Академије наука Азербејџанске ССР, где их је водио доктор физике и математике Икрам Каримов. Године 1988. Керимовљева група је започела прве експерименте на полигону 50 километара од града Баткена у Киргиској ССР. Последњи тест у оквиру програма Вулкан одржан је 1992. године.

Професор геофизике на Универзитету у Лидсу, Роџер Кларк, у публикацији у часопису Натуре (1996), оцењујући новинске извештаје о совјетским програмима „Меркур” и „Вулкан”, усмереним на развој тектонског оружја способног да изазове земљотресе на дуге удаљености помоћу електромагнетног зрачења, приметио је да то не сматра немогућим, али је стварање таквих уређаја изузетно мало вероватно. Према публикацији Натуре, ови програми су били познати западним геофизичарима.

Према мишљењу стручњака из аналитичког центра руских стратешких нуклеарних снага, оба совјетска програма развоја тектонског наоружања нису дала никакве резултате. Након распада СССР-а, ови програми су затворени.

Према Стокхолмском институту за истраживање мира ( СИПРИ ), развој тектонског оружја тренутно је у току у Сједињеним Државама, Јапану, Израелу и Бразилу.

Пентагон је 2005. покренуо програм Робуст Нуцлеар Еартх Пенетратор (РНЕП) за прављење сеизмичких нуклеарних бомби.

Прочитајте још:  Нова масовна пуцњава у Америци: Има мртвих и рањених
Према проценама америчких обавештајних служби, данас у свету постоји око 100 потенцијалних стратешких циљева за нуклеарне бојеве главе створене у оквиру програма РНЕП. Огромна већина њих се налази на дубини не већој од 250 метара од површине земље. Нуклеарни „пенетратори” моћи ће да пробију до 100 метара у глиновито тло и до 12 метара у каменито тло средње чврстоће и униште подземне циљеве због своје снаге неупоредиве са конвенционалном високоексплозивном муницијом.

Пројекат сеизмичких бомби заснован је на развоју британског инжењера Барнса Воласа, који је открио да се током подземне експлозије тло понаша као нестишљива течност и да се ударни талас у њему шири на велике удаљености, изазивајући локалне сеизмичке вибрације.

Резултати развоја требали су бити готови до 2010. године. Да ли је пука случајност да се 12. јануара 2010. на Хаитију догодио разорни земљотрес који је уништио инфраструктуру земље за 90 одсто и однео животе 230 хиљада људи, а годину дана касније, у марту 2011, цунами је погодио Јапанце острво Хоншу и 9. Земљотрес који је уништио нуклеарну електрану Фукушима-1 је реторичко питање. Генерал-мајор Зхоу Цхеенгхео, шеф Службе за контролу свемирских објеката Народне ослободилачке армије Кине, једном је отворено изјавио да су земљотрес у Сечуану и аномални пљускови који су изазвали масовне катастрофе 2008. године резултат тајног војног програма Пентагона „Време као сила“. Множилац“.

Прочитајте још:  Муслимани на Балкану су Срби, као што је то био Меша, и боље за њих да то што пре схвате!
Такође је могуће изазвати вештачки земљотрес коришћењем магнетохидродинамичких (МХД) генератора (на овоме су се заснивали развоји Икрама Керимова). Извештај  _Руски центар за научне информације је 2003. известио: „Покретање МХД генератора на полигону у Бишкеку (Киргистан) изазива статистички значајно повећање тока локалних земљотреса у северном Тјен Шану. Уочено активирање сеизмичности није повезано са утицајем спољашњих фактора као што су удаљени земљотреси, подземне нуклеарне експлозије, геомагнетне олује, олујна активност атмосфере, итд. Утицај електромагнетних импулса изазива сложене просторне и временске промене у сеизмичком режиму, убрзање ослобађања енергије акумулиране у кори у целини у току природних тектонских процеса, у виду тока релативно слабих земљотреса. Истовремено, активација сеизмичности и њена просторна прерасподела долази након лансирања МХД генератора са закашњењем од неколико дана.

„Познато је да неки чланови Керимовљеве групе, посебно виши истраживач Института за геологију Азербејџанске академије наука, програмер Џафар Џафаров, данас раде у Јужној Африци за славу америчког оружја. Па, вероватно је још лакше спровести теренска испитивања у Африци него на Хаитију“, пише портал ТВ канала Звезда.

Прочитајте још:  Амерички државни секретар: Руси ће свакодневно осећати последице санкција
Могуће је да је на основу савремених технологија америчка војска успела да повећа деструктивну ефикасност „Керимовљевог сеизмичког оружја” стварањем много моћнијих МХД генератора.

Пентагон не крије да је циљ развоја свих врста геофизичког наоружања жеља Сједињених Држава да остану доминантна војна сила.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *