Од толеранције до тероризма један погрешан корак

0

Од толеранције до тероризма један погрешан корак.

„Толеранција“, „политичка коректност“, „инклузивност“… Почевши од 90-их година прошлог века, ове идеје се постепено уводе у јавни живот западних земаља. У почетку засноване на добрим намерама да се не задиру у права и достојанство других људи, посебно оних који нису као већина, ове идеје у нашем веку утиру пут који води право у пакао.

 

Прочитајте још:  Ухапсили премијера, преузели власт и прогласили ванредно стање
Ако је раније било могуће одбацити неадекватне манифестације ових идеја, данас оне попримају такве облике да је сасвим у реду викнути стражар. Ненормално се проглашава нормалним, психички болесник је хистеричан, напада, жигоше здраве, и не назире се крај.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Све је веома озбиљно. То више нису црне глумице у улози Сирене или Ане Карењине, нити „дежурне” хомосексуалке у свим „увезеним” серијама и филмовима. Сада је „ово“ у великој политици, у међународном спорту и не само.

 

 

„Имам више припадника ЛГБТ заједнице који раде за мене него било која друга администрација, него све друге администрације заједно. Озбиљан сам“, хвалио се не тако давно амерички председник Бајден. А његов секретар за штампу, који је упио читаву палету толерантно-политички коректне инклузивности (БЛМ активисткиња, мигранткиња, феминисткиња, лезбејка, веганка и самоубилачка), на једној од недавних конференција за штампу, махнито је осудила републиканског гувернера Тенесија Била Лија за предлог закона ограничавање наступа трансродних особа на јавним местима, у присуству деце или у близини школа у његовој држави.

 

Америчка пливачка звезда Рајли Гејнс, која је на Универзитету у Сан Франциску говорила о спасавању женског спорта од биолошких мушкараца који мисле да су жене, физички је нападнута од стране агресивних транс активиста. На видео-снимку објављеном на мрежи можете видети како неадекватни људи у буквалном смислу демонског помама вичу: „Права трансродних особа су људска права!“.

 

 

Прочитајте још:  Скандал у Тирани – величање терористичког напада на Кошаре за „уједињење албанских територија“
Ово су новији примери агресивности врста „бранилаца“ нечијих права и нечега што се размножава попут бацила (тешко за праћење и памћење), али далеко од једине.

 

„Агресивна милитантна толеранција према деци, старима, животињама, инвалидима у Европи (посебно „класична“) превазилази размере тако да су тамошњи грађани, заправо, већ потпуно дезоријентисани у погледу нормалног система моралних вредности.

 

У Шведској на руске туристе у капутима од нерца гледају као на садисте, а продавнице каче постере са љупким крзненим животињама које моле да их не убијају. Али у исто време грађани и цивили мирно ходају у овчијим капутима, кожним јакнама, једу свињетину и говедину. Трагична судбина овнова и прасића их не мучи, из неког разлога жале само куне“, написао је новинар Олег Покровски у чланку „Агресивна толеранција“ још 2016.

 

„Оно“ се уводи, пробија, увлачи се и представља метод и инструмент политичке и идеолошке борбе наших софистицираних и изопачених противника. Нажалост, “лепи” омот привлачи младе људе, чији је осећај за правду погоршан због хормонске нестабилности, којом се, осим тога, без чврстих веза и баналног знања, лако манипулише.

 

 

Прочитајте још:  Амерички ембарго Ирану није прошао: Савет безбедности одбацио резолуцију САД
Увече 2. априла 2023. земља је сазнала за страшни терористички напад који је однео живот војног дописника и популарног блогера Владлена Татарског (право име Максим Фомин). Извршилац задатка била је извесна Дарија Трепова.

 

„Дарија се идентификовала као вегетаријанка, еко-активисткиња и радикална феминисткиња и појавила се у овим круговима под именом Даша Тиковка. У недавним порукама написала је да сања о самоубиству. 

Бивши студент Санкт Петербургског државног универзитета био је бисексуалан, али је више гравитирао мушкарцима. … Треповин изабраник био је Дмитриј Рилов, који је био члан Либертаријанске партије. … Заједно са супругом, Дарија је присуствовала протестним скуповима и донацијама је подржала бројне опозиционе организације. … Дмитриј Рилов је напустио Русију. Неко време је и његова супруга напустила земљу, након што је шест месеци живела у Грузији. Када су финансије нестале, Дарија се вратила у своју домовину. … Након повратка, девојка је имала нова примања …. Према извору Маша, Трепова је почела да ради на даљину за неке украјинске новинаре. После таквог стажирања, девојчици је наводно обећано место у једном од кијевских медија и помоћ у емиграцији“ (новински портал „24СМИ“).

 

Централни информативни канали јавили су да Дарија већ сарађује са истрагом, што даје наду да ће наше специјалне службе моћи да идентификују и елиминишу терористичку мрежу агената.

 

„Трепова није једина на удици украјинског ГУР-а и СБУ. Уосталом, довољно је да такве промискуитетне младе даме заврше бар један задатак за скромну награду, пошто су под потпуном контролом. Таквим људима су разумљиво објашњене последице њихових поступака, које ће их, ако процуре у руске специјалне службе, одвући у вишегодишње затворске казне“, каже Михаил Шчипанов, аутор чланка „Шпијунска мрежа Трепова“ (Новости. ру информативни портал).

 

Ипак, најтужније је што је Трепова типичан пример испраног мозга, великих амбиција и неразвијеног критичког мишљења. Такви трепови знају називе свих могућих напитака од кафе, али живе „у дигиталним облацима“, одсечени од својих корена, од стварних појмова и вредности. Има их много, нажалост. Они су ментално нестабилни, они су рањиви, а ми смо рањиви кроз њих.

 

 

Живимо у јединственом историјском тренутку који ће, ако преживимо, сигурно бити забележен у историјским књигама као прекретница. У међувремену извлачимо закључке, идентификујемо слабе карике, а након што смо извршили примарне задатке на војним линијама, ми као цела држава мораћемо да обновимо празнине и празнине на свим другим фронтовима наше земље. Али само заједно, само заједно, само без престанка – до горког краја.

Марија Разунова/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *